dodo100 Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Wykopałem takie Cóś co wygląda jak box na jakieś dysze.Po dostaniu się do środka całkiem zgłupiałem... Jakieś mosiężne korki o różnych średnicach i numerach.
dodo100 Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Wykopałem takie Cóś co wygląda jak box na jakieś dysze.Po dostaniu się do środka całkiem zgłupiałem... Jakieś mosiężne korki o różnych średnicach i numerach.
dodo100 Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Na korkach widnieje napis ZENITH, a na obudowie jeszcze CARBURATOR, czyli gaźnik...
dodo100 Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Czyszby dyszki do V1?? ;)Czy może do traktora? :)
dodo100 Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 A najdziwniejsze wyszło z tej samej dziury!Taki wiatraczek...Czy ma to jakiś związek?Czy czysty przypadek?Kolega mi go uruchomił i fajnie mieli łopatkami ;)
dodo100 Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 firmy ZEISS ICON, co kojarzy się raczej z optyką.
dodo100 Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Może to do chłodzenia facjaty kierowcy, albo...już nie wiem...
pokemon Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Bardzo interesująca enigma" i jestem ciekaw co wyniknie z tego wątku. Aby nie namieszać powiem tylko swoje zdanie: moim zdaniem oba przedmioty nie związane ze sobą. Wiatraczek 12V- więc napędzany z akumulatora samochodowego.I jeszcze te niby dyszki". Czy kolega jest pewny że to są rzeczywiście dysze, czy to tylko taka nazwa, ze względu na podobieństwo do dysz?
bird_dog Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Witam!ZENITH to znana marka gaznikow, tylko w jednym gazniku nie ma az tylu dysz! Wiem moze jakis spec od regulacji i naprawy gaznikow mial taki zestaw zapasowych!? Moge jedynie stwierdzic ze jest to bardzo profesjonalne przechowywanie tego typu czesci,gdyby nosil je w torbie to moglyby sie poobijac i uszkodzic ! A wiadomo, dyszki czyscimy wlosem :-)) albo tylko powietrzem dmuchamy, zadnych drutow i wiercenia! pozdro
pokemon Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 No i zagadka rozwiązana. A już myślałem że jakaś sensacyjka, a tu...zestaw naprawczy dysz, które majster nosił w torbie he,he.A wiecie? W latach 80-tych (ubiegłego stulecia :-)) Była taka gierka, ale plastikowa z wciskanymi czterokolorowymi pionkami. Bardzo podobny układ. Ale to tylko tak na marginesie tego topicu. Pozdrawiam :-)
Pytanie
dodo100
Wykopałem takie Cóś co wygląda jak box na jakieś dysze.
Po dostaniu się do środka całkiem zgłupiałem...
Jakieś mosiężne korki o różnych średnicach i numerach.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.