Polii Napisano 4 Maj 2007 Autor Napisano 4 Maj 2007 Jest to moneta z 1877r. nie jest nominałowa tylko upamiętnia koronację cesarza Wilhelma I . Z jednej strony cesarz z mieczem i jabłkiem a z drugiej kobieta z piórem w ręku. Wykonana z brązu czy mosiądzu nie wiem ale ma troche patyny na sobie są tam też jakiejś herby. Szukałem jej w internecie ale nie znalazłem czy jest coś warta jak nie wiesz to podaj mi adres z monetami.Pozdrawiam Łukasz.
Polii Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 to zdjęcie tej monety!!! powiedzcie mi czy jest coś warta!!!
karpik Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Polii, przepisz nam co jest napisane na krążku. Jest tam tyle tekstu, że możnaby opowiadanie napisać, a słabo widać:)Pozdro.
Polii Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Napisano 16 Czerwiec 2007 Ze strony z mężczyzną wyczytałem WILHELM I DEUTSCHE KAISER"a na stronie z panną UR .......AN DEN EINZUG KAISER WILHELM I IN STRAsBURG AM I MAI 1877" a pod nogami panny DAS WALTE GOLT"
Polii Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Napisano 16 Czerwiec 2007 Ze strony z mężczyzną wyczytałem WILHELM I DEUTSCHE KAISER"a na stronie z panną UR .......AN DEN EINZUG KAISER WILHELM I IN STRAsBURG AM I MAI 1877" a pod nogami panny DAS WALTE GOLT"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.