Skocz do zawartości

Grupa kalisko-ostrowska

Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
To zaproszenie dla grupy toruńskiej, to na przyszłość po uzgodnieniu terminu, a o następnym naszym wypadzie pamiętam.

Fajnie wyglądają jesienią te tradytory.

Mariusz
Napisano
Mariusz a co do fotek naszych osób to ja sie nie obawiam ale ty? powinienes uwazac jako straznik" to ja bym sie zastanowił;-)
Napisano
6 grudnia tylko nie wiemy na razie czy najpierw pojedziemy do Krotoszyna czy na Lamki koło Ostrowa ale wszystko jest do dogadania;-)a godzinka to około 9-10
Napisano
Omi30. Dzięki za ostrzeżenie. W swej ambicji bycia sławnym zapomniałem, iż ujawnienie swej twarzy jako strażnika" i prowokatora" może zachęcić niektóre agencje z dobrze nam znanych wrogich kół do działania:) w końcu wróg nie śpi i musimy wykazywać czujność:))))))
Co do wyjazdu to jak sądzę mamy jeszcze czas na umówienie się, ale sądzę, że termin 6 grudnia będzie ok. Co do godziny, to jeszcze ustalimy, ale w końcu teraz to ty będziesz gospodarzem:)
Pozdrawiam
Mariusz
Napisano
Witam,
Mam takie pytanko do grupy. Nie wiem czy macie już zaklepane Andrzejki, ale gdybyście nie mieli planów, to może zrobimy sobie wspólne Andrzejki. Kaktus wspominał o lokum na Piaskach w Ostrowie, gdzie można byłoby zrobić imprezę. Kaktus jeżeli będziesz chciał, to pojadę z tobą negocjować wynajęcie...ale to propozycja. Co wy na to?

Pozdrawiam
Mariusz
Napisano
Witam. Po niezapomnianej sobotniej eskapadzie widzę że foto jest na wysokim poziomie, Kalisz nie gęsi i swe bunkry mają. Moję fotki wkrótce. Przy okazji pytanie: czy ktoś uwiecznił porcelanowe pole" ?
Co do Andrzejek to muszę znać przybliżoną liczbę osób - Stanica Harcerska IELONA POLANA" może pomieścić na sali kominkowej spokojnie 70 osób. No i nawiązując do powyższego - czyżby św. Andrzej miałby być patronem poszukiwaczy - pasował by raczej św. Antoni Padewski ( ten od rzeczy zagubionych ) KaktuS.
Napisano
Jeżeli pomoże to św. Andrzej będzie równie dobrym patronem.

Proponuję rozesłać zaproszenia mailem, przy okazji wrzucając na forum informację o imprezie. Wydaje mi się, że 70 osób to liczba na tyle duż by zaprosić także zaufanych przyjaciół spoza grupy. Wśród naszej grup (licząc z drugimi połowami) nie zubiera się tyle. Choć gdyby tak było, to było by pięknie.
Kaktus: ile będzie nas kosztowało wynajęcie (od pary)?

A póki co roześlijmy wici mailem oraz pozwolę sobie również tutaj na to pytanie. Kto również przyjdzie (ja już się wpisuję):

1. Mariusz+ mrożonka Magda

Pozdrawiam
Magda
Napisano
Panowie, w książeczce E.Serwańskiego 'Ostrów Wlkp i jego region w okresie IIw.św.' jest wspomniane
...Od połowy lipca I batalion (60pp) wyruszył na swój odcinek obronny w rejonie tarchały Wielkie - Baby - Wierzbno z jedną kompanią wysuniętą aż po Gliśnicę. Batalion zaczął budowę umocnień, rowy strzeleckie i schrony dla dowódców oraz broni ciężkiej. "Na przedpolu Ostrowa linia obronna - wspomina kpt. K.Szpietowski - miała na celu umozliwienie mobilizacji pułku i następnie jego odejście w rejon koncentracji dywizji.
W pracach polowych bardzo momagała miejscowa ludność, członkowie organizacji paramilitarnych oraz różnych zrzeszeń oraz towarzystw..."
Słyszeliście może o tych liniach ? Trza by wywiad środowiskowy przedsięwziąść ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie