janek_toruń Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 No chopy fajno , połaziliście troszkę widzę, fakne bunkry. To miłe jak ludzie się spotykają i jednoczą siły i wiedzę.Pozdrowienia od wykopki toruń"
Mariusz Napisano 23 Listopad 2003 Autor Napisano 23 Listopad 2003 Do Janek-TorunZapraszamy do nas na wspólny wypad.Mariusz
omi30 Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Mariusz za 2 tygodnie w Ostrowie ale tez jedziemy do Krotoszyna pod Lesniczówke Miejską -zapomniałes;-)
Mariusz Napisano 23 Listopad 2003 Autor Napisano 23 Listopad 2003 To zaproszenie dla grupy toruńskiej, to na przyszłość po uzgodnieniu terminu, a o następnym naszym wypadzie pamiętam.Fajnie wyglądają jesienią te tradytory.Mariusz
omi30 Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 tak sobie mysle i po co czekac do wiosny skoro bedziemy w Krotoszynie to niech chłopaki z krotka dołączą juz za 2 tyg
omi30 Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Mariusz a co do fotek naszych osób to ja sie nie obawiam ale ty? powinienes uwazac jako straznik" to ja bym sie zastanowił;-)
Piotr J. Bochyński Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Kiedy zamierzacie trafić do Krotoszyna (dokładnie), może znajdę trochę czasu wtedy i się spotkamy?Pozdrawiam: Piotr J. Bochyński
omi30 Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 6 grudnia tylko nie wiemy na razie czy najpierw pojedziemy do Krotoszyna czy na Lamki koło Ostrowa ale wszystko jest do dogadania;-)a godzinka to około 9-10
Mariusz Napisano 23 Listopad 2003 Autor Napisano 23 Listopad 2003 Omi30. Dzięki za ostrzeżenie. W swej ambicji bycia sławnym zapomniałem, iż ujawnienie swej twarzy jako strażnika" i prowokatora" może zachęcić niektóre agencje z dobrze nam znanych wrogich kół do działania:) w końcu wróg nie śpi i musimy wykazywać czujność:))))))Co do wyjazdu to jak sądzę mamy jeszcze czas na umówienie się, ale sądzę, że termin 6 grudnia będzie ok. Co do godziny, to jeszcze ustalimy, ale w końcu teraz to ty będziesz gospodarzem:)PozdrawiamMariusz
Mariusz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Napisano 24 Listopad 2003 Witam,Mam takie pytanko do grupy. Nie wiem czy macie już zaklepane Andrzejki, ale gdybyście nie mieli planów, to może zrobimy sobie wspólne Andrzejki. Kaktus wspominał o lokum na Piaskach w Ostrowie, gdzie można byłoby zrobić imprezę. Kaktus jeżeli będziesz chciał, to pojadę z tobą negocjować wynajęcie...ale to propozycja. Co wy na to?PozdrawiamMariusz
Mariusz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Napisano 24 Listopad 2003 A teraz trochę zdjęć z obozu w Szczypiornie. To czasy I Wojny Światowej. To obóz przy dzisiejszej ulicy Obozowej.Mariusz
Mariusz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Napisano 24 Listopad 2003 Obserwujecie post niedługo będą następne.Mariusz
KaktuS Napisano 24 Listopad 2003 Napisano 24 Listopad 2003 Witam. Po niezapomnianej sobotniej eskapadzie widzę że foto jest na wysokim poziomie, Kalisz nie gęsi i swe bunkry mają. Moję fotki wkrótce. Przy okazji pytanie: czy ktoś uwiecznił porcelanowe pole" ?Co do Andrzejek to muszę znać przybliżoną liczbę osób - Stanica Harcerska IELONA POLANA" może pomieścić na sali kominkowej spokojnie 70 osób. No i nawiązując do powyższego - czyżby św. Andrzej miałby być patronem poszukiwaczy - pasował by raczej św. Antoni Padewski ( ten od rzeczy zagubionych ) KaktuS.
Mariusz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Napisano 24 Listopad 2003 Jeżeli pomoże to św. Andrzej będzie równie dobrym patronem.Proponuję rozesłać zaproszenia mailem, przy okazji wrzucając na forum informację o imprezie. Wydaje mi się, że 70 osób to liczba na tyle duż by zaprosić także zaufanych przyjaciół spoza grupy. Wśród naszej grup (licząc z drugimi połowami) nie zubiera się tyle. Choć gdyby tak było, to było by pięknie. Kaktus: ile będzie nas kosztowało wynajęcie (od pary)?A póki co roześlijmy wici mailem oraz pozwolę sobie również tutaj na to pytanie. Kto również przyjdzie (ja już się wpisuję):1. Mariusz+ mrożonka Magda PozdrawiamMagda
Luca Napisano 24 Listopad 2003 Napisano 24 Listopad 2003 Panowie, w książeczce E.Serwańskiego 'Ostrów Wlkp i jego region w okresie IIw.św.' jest wspomniane...Od połowy lipca I batalion (60pp) wyruszył na swój odcinek obronny w rejonie tarchały Wielkie - Baby - Wierzbno z jedną kompanią wysuniętą aż po Gliśnicę. Batalion zaczął budowę umocnień, rowy strzeleckie i schrony dla dowódców oraz broni ciężkiej. "Na przedpolu Ostrowa linia obronna - wspomina kpt. K.Szpietowski - miała na celu umozliwienie mobilizacji pułku i następnie jego odejście w rejon koncentracji dywizji.W pracach polowych bardzo momagała miejscowa ludność, członkowie organizacji paramilitarnych oraz różnych zrzeszeń oraz towarzystw..."Słyszeliście może o tych liniach ? Trza by wywiad środowiskowy przedsięwziąść ;)
Luca Napisano 24 Listopad 2003 Napisano 24 Listopad 2003 A komplet zdjęć dla każdego na CD do odebrania na następnym 'mitingu' ;)
Mariusz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Napisano 24 Listopad 2003 Luca, piszesz się na Andrzejki w Ostrowie?Mariusz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.