Brychczy Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 Z jakiego rodzaju drewna wykonywano okładki do polskich bagnetów czy przed wydaniem bagnetów, impregnowano je, lub zabespieczano w inny sposób?Przy okazji, czy zdazyło wam się spotkać polską żabke uniwersalną barwioną na zielono?POZDRAWIAM
nino83 Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 witam.okładki były z drewna bukowego,impregnowano je w gotujacym sie pokoscie lnianym a co do zabki to chyba po 1936roku malowano ja na polskie khaki,czyli na zielono ale pewien nie jestem.Pozdrawiam.
01dalton Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Witam . Żabek na pewno nie malowano ( tym bardziej na zielono ) - co najwyżej czerniono skórę . Pozdr.
nino83 Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 upss,pomylilo mi sie z pochwa do bagnetu,ah ten kac.zabek nie malowano...
Brychczy Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 Słyszałem od jednego dobrego kolekcjonera iż posiadał w swej kolekcji polską żabke uniwersalną barwioną na zielono(nie pomalowaną). żabe wraz z całą kolekcją przejeli kradzieje.Moze sie dziadkowi coś pomieszało w głowie od tego przeżycia. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.