seeker Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Napisano 18 Kwiecień 2007 Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu jak na fotce. Dla mnie to wygląda jak fragment jakiegoś kompasu, ale nie wiem. Widoczny napis A. Knorr Berlin. Średnica tarczy ok. 53 mm
seeker Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Napisano 18 Kwiecień 2007 druga strona. Dziękuję i pozdrawiam.
Raned Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Nic wspólnego z kompasem, jest to pokrywa od kompletu odważników miseczkowych z XIX w. Mam trzy podobne oraz największy odważnik i wiele luźnych odważników różnej wielkości, ale aby złożyć cały komplet zabraknie mi życia.
pokemon Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Ciekawy fant i mam nadzieję, że tak właśnie jest.Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz. Gdzie takie coś można znaleźć? Nie chodzi mi konkretnie o wskazanie miejsca, tylko raczej (pole, droga, krzaki, ruiny...).Pozdrawiam :-)
Raned Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Pola, nieużytki, stare pruskie siedliska, miejsca zakwaterowania wojsk itp.
seeker Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 Dzięki Raned, a masz może fotke lub link jak to wygląda w całości? A znalezione w pobliżu zniszczonych zabudowań poniemieckich. Pzdr
Raned Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 U mnie brakuje zamknięcia. Obie części mogą stanowić całość, bo znalezione o ok 100 metrów od siebie. Odważniki wchodziły ściśle jeden w drugi.
Raned Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Datowany egz. z książki przyjaciela. Przesuwa to datowanie podobnych zestawów na przełom XVIII/XIX w.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.