Matek999991 Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 Witam.Który wykrywacz jest lepszy garrett ace 250 czy minelab x-terra 30 Chodzi mi o:-głębokość poszukiwań-zastosowanie (militarka czy monety)-jakość dyskryminacji-łatwość obsługi-możliwości-wykonanie-porównanie jakości do ceny-itp.Za odpowiedzi z góry dziękuję!!!Pozdrawiam
Ostoja Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Dołaczam sie do pytania. Tez mnie interesuje ta kwestia a dodatkowo powiem ze mam budzet do 1500 zł i co wybrac na poszukiwania militarki oraz monet?Bounty Hunter Sharp Shooter II 1400 zł Minelab X-Terra 30 1300 zł Tesoro Silver uMAX ok. 1200 zł Minelab Musketeer oraz Minelab Sovereign to juz ponad 2 tysiaki:((( Szkoda.
Maniek7_2006 Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 na monety i militaria Rutus Solaris za 1400złPozdrO
Matek999991 Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Napisano 17 Kwiecień 2007 Witam.W rutusie mnie jedno denerwuje,gdy wyjdę na statyku na słońce wykrywacz zaczyna głupieć.
Igomas Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Dołaczam sie do pytania. Bede temat obserwowac.
tuti Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Moim zdaniem to na dzien dzisiejszy najbardziej uniwersalny jest White's DFX E-Series lub White's XLT (super zasieg a i na monetki super) - na monetko tez polecam Garrett GTI 2500 a jesli cos taniego to na pewno Garrett ACE 250 na monetki w sam raz !!!!
cinkof Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Nie używałem ace 250 ale mam x-terre 30 ,na monetki i drobnice jest dobry i bardo prosty w obsłudze.Dyskryminacja jest dobra można wycinać niechciane kolory.Niedługo będę miał możliwość przetestowania minelaba z rutusem solarisem zobaczymy jaka jest różnica w zasięgach i wogule.Po testach napisze jakie są różnice.
cinkof Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 Porównywałem rutusa solarisa i x-terra 30,moje spostrzeżenia to:rutus jest głębszy od x-terra 30 niewiele ale jest no i tyle, reszta przemawia za x-terra 30,jest stabilniejsza,ma lepszą dyskryminację,rutus często kopie zardzewiałe gwoździe i czasami się wzbudza.A więc wychodzi na to że rutus jest tylko trochę głębszy od x-terra 30 a x-terra 30 jest przyjemniejsza w pracy.Lecz gdybym teraz miał kupić sobie wykrywacz to chyba jednak wybrał bym rutusa zawsze to te 3 cm głębiej a do dyskryminacji z czasem bym się przyzwyczaił.
szuflanos Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Czy ktoś może dalej rozwinąć temat dotyczący Minelaba x-terra 30. Obecnie chodzę z Garrettem ACE 250 i chciał bym go zmienić na coś innego do 1500 zł. Dodaję że zbieram przeważnie kolorek, monety itp. Kolega ma Rutusa Solarisa ale coś nie bardzo może połapać się w dyskryminacji i nie wiem czy jest on tak do końca dobry na drobny kolorek.
havir Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 powiedz koledze, żeby jaszcze raz przeczytał pierwsze zdanie i instrukcji zaczynamy od zrobienia sobie kawy" to bardzo dobra rada, bo gorąca kawa gwarantuje powolne i wnikliwe przeczytanie instrukcji, co gwarantuje jej zrozumienie. Akurat dyskryma w salarce jest dziecinnie prosta, ale trzeba zajarzyc o co idzie z kątami, w ustawieniu na godz. ok. 12 legalnie wytniesz odłamki i gwożdzie, no ale to moja rada bo mój wniosek po 4 KROTNYM przeczytaniu instrukcji, potem zrobiłem sobie, raczej wykrywce mały test i teraz no problema. Piszę jako użutkownik !!!
JACMIL1 Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 Kup sobie Tesoro Cibole a będziesz napewno zadowolony poczytaj o nim na forum a cena na te cacko 1450zl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.