Skocz do zawartości

Jaki wykrywacz lepszy?

Matek999991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Który wykrywacz jest lepszy garrett ace 250 czy minelab x-terra 30
Chodzi mi o:
-głębokość poszukiwań
-zastosowanie (militarka czy monety)
-jakość dyskryminacji
-łatwość obsługi
-możliwości
-wykonanie
-porównanie jakości do ceny
-itp.

Za odpowiedzi z góry dziękuję!!!
Pozdrawiam
Napisano
Dołaczam sie do pytania. Tez mnie interesuje ta kwestia a dodatkowo powiem ze mam budzet do 1500 zł i co wybrac na poszukiwania militarki oraz monet?

Bounty Hunter Sharp Shooter II 1400 zł

Minelab X-Terra 30 1300 zł

Tesoro Silver uMAX ok. 1200 zł

Minelab Musketeer oraz Minelab Sovereign to juz ponad 2 tysiaki:((( Szkoda.
Napisano
Moim zdaniem to na dzien dzisiejszy najbardziej uniwersalny jest White's DFX E-Series lub White's XLT (super zasieg a i na monetki super) - na monetko tez polecam Garrett GTI 2500 a jesli cos taniego to na pewno Garrett ACE 250 na monetki w sam raz !!!!
Napisano
Nie używałem ace 250 ale mam x-terre 30 ,na monetki i drobnice
jest dobry i bardo prosty w obsłudze.Dyskryminacja jest dobra
można wycinać niechciane kolory.Niedługo będę miał możliwość
przetestowania minelaba z rutusem solarisem zobaczymy jaka jest różnica w zasięgach i wogule.
Po testach napisze jakie są różnice.
  • 2 weeks later...
Napisano
Porównywałem rutusa solarisa i x-terra 30,moje spostrzeżenia to:rutus jest głębszy od x-terra 30 niewiele ale jest no i tyle, reszta przemawia za x-terra 30,jest stabilniejsza,ma lepszą dyskryminację,rutus często kopie zardzewiałe gwoździe i
czasami się wzbudza.A więc wychodzi na to że rutus jest tylko trochę głębszy od x-terra 30 a x-terra 30 jest przyjemniejsza w pracy.
Lecz gdybym teraz miał kupić sobie wykrywacz to chyba jednak wybrał bym rutusa zawsze to te 3 cm głębiej a do dyskryminacji
z czasem bym się przyzwyczaił.
  • 3 months later...
Napisano
Czy ktoś może dalej rozwinąć temat dotyczący Minelaba x-terra 30. Obecnie chodzę z Garrettem ACE 250 i chciał bym go zmienić na coś innego do 1500 zł. Dodaję że zbieram przeważnie kolorek, monety itp. Kolega ma Rutusa Solarisa ale coś nie bardzo może połapać się w dyskryminacji i nie wiem czy jest on tak do końca dobry na drobny kolorek.
Napisano
powiedz koledze, żeby jaszcze raz przeczytał pierwsze zdanie i instrukcji zaczynamy od zrobienia sobie kawy" to bardzo dobra rada, bo gorąca kawa gwarantuje powolne i wnikliwe przeczytanie instrukcji, co gwarantuje jej zrozumienie. Akurat dyskryma w salarce jest dziecinnie prosta, ale trzeba zajarzyc o co idzie z kątami, w ustawieniu na godz. ok. 12 legalnie wytniesz odłamki i gwożdzie, no ale to moja rada bo mój wniosek po 4 KROTNYM przeczytaniu instrukcji, potem zrobiłem sobie, raczej wykrywce mały test i teraz no problema. Piszę jako użutkownik !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie