Gość Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 pole dzis: pistolecik na kapiszony-XIX wie, 50gr. 1949, 10 pf. 1918, 10 centymow belgia 1918, 2 pf 1875 C, 1 szelag 1720, trojak fryderyka 3 z 1696, naparstek, 2 ciekawe plomby, guziki, w tym z orlem pruskim, jakis duzy i jeden z napisem ,,Grosse Berliner Strassenbahn- nadal 200 metrow od domu,,...
random Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 To się nie liczy. Karol mieszka w zamku :D
Nanook1978 Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 Może Karol pod nosem ma jakies śmietnisko. Po wojnie usuwano wszystko co wiązało się z dobrami niemieckimi (to co nie zostało zszabrowane). Niemcy mieli weile cikawych pamiatek nie istotnych dla rabusi. Też trafiłem takie miejsce. Kupa odznaczeń niemieckich, pruskich, guziki pruskie, monety, jakieś drobne ozdóbki. Czasem trafi sire tam coś ze średniowiecza, oraz róznego rodzaju odważniki. Tylkio że daleko od domu!
beyo Napisano 17 Listopad 2003 Napisano 17 Listopad 2003 Hej pol!Nie ma sprawy, na wiosnę możemy wspólnie gdzieś wyskoczyć - jestem otwarty na propozycje.Poluję głównie na monetki. Druga wojna nieco mniej mnie interesuje, ale nie pogardzę. A to co kocham najbardziej to pobojowiska z XVIIIw (w naszych rejonach są dwa).Co zaś tyczy się ruin kościołów to w naszych okolicach koło nich jak do tej pory za wielu monet nie trafiłem, Może po prostu Niemcy nie mieli zwyczaju dawać na tacę" ;-)A może nie miałem szczęśćia...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.