Leibht Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Napisano 15 Kwiecień 2007 Znalazłem taki wkręt kopiąc koło fortu 49a Dłubnia" w Krakowie. Nie wiem, od czego on jest... Od tablicy? Od płyt pancernych? -- Jest długi na 18.5cm, średnica gwintowania to około 2cm.
Leibht Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Napisano 15 Kwiecień 2007 Znalazłem taki wkręt kopiąc koło fortu 49a Dłubnia" w Krakowie. Nie wiem, od czego on jest... Od tablicy? Od płyt pancernych? -- Jest długi na 18.5cm, średnica gwintowania to około 2cm.
dareQ Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Może być od szyn kolejowych; ja znajdywałem tego mnóstwo (zmora przy małej dyskryminacji) gdy przeszukiwałem teren po potyczkach Powst.Wlkp. wzdłuż torów kolejowych przy lesie w pasie ppoż. Jak PKP wymieniało torowiska to śmieci czesto szły do lasu, napotykałem miejsca gdzie było po kilkanaście takich śrub więc sygnał był na maxa :)
Leibht Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Napisano 15 Kwiecień 2007 Dzięki - rzeczywiście, od szyn. Muszę sprawdzić, czy może pochodzić od wąskotorowej kolejki fortecznej. Bo na jednej ze skarp fortu są wbite na sztorc dwie szyny...
Pytanie
Leibht
Znalazłem taki wkręt kopiąc koło fortu 49a Dłubnia" w Krakowie. Nie wiem, od czego on jest... Od tablicy? Od płyt pancernych? -- Jest długi na 18.5cm, średnica gwintowania to około 2cm.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.