von Neumarkt Napisano 11 Kwiecień 2007 Autor Napisano 11 Kwiecień 2007 Wygląda jak miniaturowe żelazko z duszą,zrobione z mosiądzu.długość-64mm,największa szerokość-30mm i grubość-9mm,z tyłu klapka,wewnątrz puste.Z góry dziękuję za wszystkie sugestie,pozdrawiam v.N .
von Neumarkt Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 Co to może być za ustrojstwo!?,wykonane z mosiądzu,długie na 13,7cm.
von Neumarkt Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 W tych niby szczękach zanitowane zostały jakieś deseczki.
von Neumarkt Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 Tutaj widoczny ,chociaż słabo rowek,jakby na drut oraz złamane fragmenty czegoś,być może drugiej pary niby szczęk.
kopijnik2 Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 żelazko do koronek" mankietów itp...jajko" - w analogicznej formie widziałem zapalniczkę benzynową...
kopijnik2 Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Ach i jeszcze w kontekście:A jesli tak kolego von Neumarkt to przepraszam- nie doczytałem. To oczywiście też żelazko tyle tylko że na tzw. duszę. Wsypywało się rozżarzone węgle i zamykało klapkę :-)"Dusza - od żelazka a duszę" - wkład stalowy żeliwny itp nagrzewany oddzielnie, po nagrzaniu wkładany do owej mosiężnej obudowy"żelazka na węgiel a właściwie - żar, miały zupełnie inną budowę np z kominkiem", albo z otworami doprowadzającymi powietrze ...
muslim Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 wygląda jek żelazko bez rączkiczy to jest wykonane z mosiądzu?
von Neumarkt Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 Dzięki za odpowiedzi,a co się tyczy różnicy między żelazkiem na duszę i na węgiel to ją znałem,a z pokemonem nie polemizowałem,ponieważ przyjąłem że pisał z rozpędu i czasami takie wpadki się zdarzają.
kopijnik2 Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 ...ja tylko gwoli porządkowania informacji...
von Neumarkt Napisano 11 Kwiecień 2007 Autor Napisano 11 Kwiecień 2007 Wygląda jak miniaturowe żelazko z duszą,zrobione z mosiądzu.długość-64mm,największa szerokość-30mm i grubość-9mm,z tyłu klapka,wewnątrz puste.Z góry dziękuję za wszystkie sugestie,pozdrawiam v.N .
garbaty Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Wyglada na pozostalosc po starym zelazku.
J23 Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 A nie jest to jakaś częśc od maszyny rolniczej,ostrza od kosiarki,żniwiarki kombajnu.Pozdrawiam
pokemon Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Tak to spód od żelazka elektrycznego. Zdaje się niklowane żelazo. Mam takie kompletne :-)
von Neumarkt Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Napisano 12 Kwiecień 2007 Jeszcze dołożę fant kolegi,jajko z mosiądzu o wym.długości 32mm,maksymalna średnica 21mm,skręcone z dwóch części,w środku słychać chlupotanie gęstej cieczy,na tępym końcu sygnowanie GZ.Czyżby to była KINDER NIESPODZIANKA sprzed dziesiątków lat?.
von Neumarkt Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Napisano 12 Kwiecień 2007 W sprawie niby Żelazka,panowie czy ja tak niewyrażnie piszę,czy poprostu nie doczytaliście,a więc jeszcze raz:Wygląda jak miniaturowe żelazko z duszą,zrobione z mosiądzu.długość-64mm,największa szerokość-30mm i grubość-9mm,z tyłu klapka,wewnątrz puste.
pokemon Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 A jesli tak kolego von Neumarkt to przepraszam- nie doczytałem. To oczywiście też żelazko tyle tylko że na tzw. duszę. Wsypywało się rozżarzone węgle i zamykało klapkę :-)
Pytanie
von Neumarkt
Wygląda jak miniaturowe żelazko z duszą,zrobione z mosiądzu.długość-64mm,największa szerokość-30mm i grubość-9mm,z tyłu klapka,wewnątrz puste.Z góry dziękuję za wszystkie sugestie,pozdrawiam v.N .
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.