Skocz do zawartości

KOSZALIN vol. X

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 238
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam
Ok na Twoja proźbe jeszcze jedno zdjęcie moge wrzucić:) Akurat to z poprzednich nurkowań ale model M18 (rogacz). Moze ktoś inny ma jakieś ciekawe fotki?
Pozdr.
Piotr

Napisano
Chwała,

nieźle, nieźle Skun - ciekaw jestem wrażeń, odczuć w takiej podwodnej eksploracji.

Camene - to i tak nic w porównaniu z beczką (pustą) zakopana w lesie nad którą wraz z Lugerem spędziłem kilka ładnych chwil hi hi.

Jak postępy w pracach ziemnych u pozostałych? Odnoszę wrażenie, że nie blogują hi hi, ale i przy okazji nie wnoszą nic (słów choćby) w nasze zainteresowania...

Mimo wszystko - wypatruję znaków - M.
Napisano
Wojna pod wodą sie całkiem inaczej szuka i czesto ciezkie kopanie gdzie sie zasypuje a czasami to jak na grzybach:) I zawsze cos ciekawego jest:)
Artur - nazwa coś mi mowi więc raczej się poznaliśmy. Jaki ten swiat mały:]
Pozdr.
Piotr
Napisano
Chwała,
Skun: domniemam, że typowanie miejsc do podwodnej penetracji jest podobne jak w przypadku lądowego poszukiwania. Pewnie też podczas zwykłego" nurkowania natrafiacie na ciekawe znaleziska. Rad bym był wybrać się kiedyś z Wami (piszę z Wami" bo raczej bez asekuracji nie nurkujecie) popatrzeć na zmagania z historią.

Rozumiem, że pozostali tow. wolę dla siebie zachować wszelkie relacje z wypadów...hi hi - nie tędy droga...

Tymczasem - M.
Napisano
Witam
Czesc pozostalych zmaga sie ostatnio z historia wspolczesna w postaci krazkow NBP hihi
A i ringow roznego ksztaltu i koloru nie brakuje (takze tych zoltych) :)
Pozdrawiam der K.
Napisano
Chwała,

co do brzęczącej monety jestem nieco zorientowany (ładne zbiory hi hi - pewnie się wymieniacie w punktach wymiany na piwo hi hi).

Odwiedziłem właśnie stronę Zlotu w Darłowie - lipa - parada jest przewidziana na przedpołudniowe godziny w piątek! Mam tylko nadzieję, że organizatorzy węzmą pod uwagę głosy ludzi z forum ichniejszego i przełożą paradę na sobotę...

Kto się wybiera i kiedy?

Czekam na wieści - M.
Napisano
Witam
Uuuu to lipa z tą paradą bo mało kto pojedzie i mało kto zobaczy. A chciałem w niej pojechać no ale chyba nei wypali w takim razie:) A w sobote ma być inscenizacją w której wezme udział:D A ktoś jeszcze sie wybiera na zlot jako uczestnik czy jako zwiedzający?
Pozdr.
Piotr
Napisano
Chwała,

Koszalin dziękuje za pozdrowienia,

co do wyjazdu na Zlot: ja najprawdopodobniej wybiorę się w niedzielę (sobota niestety odpada - urodziny żony hi hi).
Kto jeszcze poza Skunem - uczestnikiem sobotniej inscenizacji i mną biernym obserwatorem niedzielnym wybiera się na i kiedy?

Czekam na wieści - M.
Napisano
Chwała,

sprostowanie: pomyliłem daty - sobota jak najbardziej jest dostępna jeśli chodzi o wyjazd na Zlot hi hi.

Niemniej - czekam na wieści jak reszta zapatruje się na wyjazd. M.
Napisano

Chwała,

kruca - ruszcie tyłki - kto jedzie z nami do Darłowa na całą sobotę, na Zlot oczywiście. W tej chwili jest nas dwóch der K. i ja. Czekam na zgłoszenia - trzeba zmontować wesołą ekipę...

Wypatruję znaków - M.

Napisano

Jako dziecko wiele razy bawiłem sie w tym miejscu i zastanawia mnie przeznaczenie tego elementu żelazobetonowego.Nie wyglada to na fundament.
Znajduje się za szpitalem wojewódzkim na wysokosci medyka.
Długość miń 30 m.

Napisano
Jeśli chodzi o zlot to zapewne nie odpuszczę. Jak dotąd bylem chyba na wszystkich. Gazika już sprzedałem , więc jadę jako zwiedzający ....
Jeśli chodzi o sobotę lub niedzielę to macie na myśli następny łikend myślę.
Omen
Napisano

Chwała,

O.: oczywiście chodzi o następną soboto-niedzielę hi hi, jeśli więc się wybierasz to pewnie znajdzie się u Ciebie w powozie kilka miejsc zacny człowieku? Czekamy na deklarację.

C.: zaiste dziwna konstrukcja ziemno betonowa - sprawdzałeś na mapie co się znajdowało w tym miejscu?

Proszę o dosyłanie materiałów na stronę (+opisy). Jeśli macie jakieś propozycje opisów lub zmian w opisach to czekam. Nie dość, że sam to robię (w miarę możliwości) to jeszcze muszę prosić o materiały hi hi - a wiem, że jest ich sporo. Czekam również na ciekawe historie i legendy dot. K. To tyle apelu do sumień hi hi...

Czekam na sygnały - mail ciągle ten sam - M.

Napisano

Chwała,

panowie - zaczynam źle oceniać wasze skąpstwo w przesyłaniu materiałów na stronę - zużyłem już wszystkie fotki, które się nadawały do publikacji. Znajdek i historii z nimi związanych nie brakuje na pewno, lecz jak widzę lenistwo jest silniejsze hi hi.
Jak tak dalej pójdzie to przestanę się dopominać...

Camene: proponuję, żebyś wrzucił fotki na forum koszalin24 i zadał pytanie. Tam są ludzie, którzy maja dostęp do różnych planów Koszalina - może oni będą wiedzieli co to jest.

Wiem, że co niektórzy zawzięli się w sobie i nie pisują w tym miejscu mimo to czekam cierpliwie na sygnały w sprawie (chyba, że nie ma sprawy i przestało Was to bawić hi hi).

Tymczasem bywajcie - M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie