camene Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Oto wynik dzisiejszego spaceru po lasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Zblizenie-dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 I góra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 I kilka drobiazgów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Mały anonimowy obserwator,nie przeszkadzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Witam Dzisiejsze krótkie wykopki po pracy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 *_* Pozdrawiam … J … Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 WitamDzisiejsze fanty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 *_* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 28 Maj 2007 Autor Share Napisano 28 Maj 2007 Chwała,jak tam poczynania łik-endowe pozostałych zbieraczy dóbr wszelakich, zapewne czas wolny do cna w terenie spędzony.Ja zdaje się będę wolniejszy w przyszłą soboto-niedzielę. Teraz kompletnie nic nie mogłem zdziałać tak na polu (w dosłowności) jak i na niwie (wirtualnej). Byłem na krótkim odwyku (hi hi) netowym...Mam nadzieję na krótkie relacje Wasze z działalności historyczno-zachowawczej (nie pomijając przygód w terenie).Wypatruję więc niecierpliwie znaków jakowyś coby wyobraźnię poruszyć ... tymczasem bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Nie blogujemy - info na PRIV wojna;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusy Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 ja akurat bylem na urlopie ,za duzo tam nie trafilem:(Jak tylko uporam sie z wszechogarniajaca mnie robota to reflektuje na spotkanie integracyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Dzisiaj tylko tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 A to wolałem zakopać z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 29 Maj 2007 Autor Share Napisano 29 Maj 2007 Chwała,blog nie blog hi hi, zaczyna brakować czystego zapału i entuzjazmu w dociekaniu i chwytaniu historii... tak to odbieram. Jakoś tak się porobiło, żeby więcej, szybciej, łatwiej... bez tajemniczości która towarzyszyła każdej z wypraw, czy choćby spacerów w teren... niechybnie starzeję się i stanowczo za mało przebywam w terenie hihi...Jakieś wieści z frontów? Coś ciekawego oddała ziemia, strych, pole? Może jakaś ciekawa teoria, przypuszczenie, domniemanie choćby...Ja wyszperałem na giełdzie niedzielnej zapiski mieszkańca Prus Wschodnich odnośnie oszczędności (z pieczątkami, podpisami) - jeszcze nie wiem dokładnie czego dotyczą kwoty , ale się dowiem (fot. w tygodniu). Co niektórzy tandeciarze cenią sobie zdjęcia (3 zł za malutkie zdjęcie - ok. 8 x 5 cm) na zdjęciu ic ciekawegooo", a i tak nie opuszczą ceny... i nie sprzedadzą. Żeby rozbudować szybciej naszą koszalińską stronę potrzebuję pomocy osoby zorientowanej nieco w technicznych zawiłościach i mającą dostęp do komputera z odpowiednimi programami... jeśli jest ktoś chętny do pomocy to proszę nie pchać się na priva. Tyle tego na dziś (blogowania hi hi) - czekam na sygnały - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Witam Cos chyba musimy skoczyc niezwlocznie w plener...bo sie Wojenka starzeje ;) Jednym slowem ..nie jest tak zle jak to wyglada. Wiesci z frontu sporo ,i to zarowno materialnych jak i nie. Caloksztalt jednak bardziej nadaje sie (z wiadomych wzgledow) na towarzyskie spotkanie w scislym gronie niz na ozpaczliwego" bloga. W ostatecznosci material dostepny w wersji elektronicznej :)Pozdrawiam der K. PS Co do pomocy przy stronce to w miare sil i mozliwosci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2007 Chwała,w sumie wyszło tak, że dwie, a może i trzy grupy wyruszyły w teren. Z racji wolnej całej soboty udałem się w teren z Romanem i jego młodszą wersją - Kubą. Sprawdziliśmy doniesienia okolicznej ludności co do masowego występowania monet. Jak w wielu przypadkach przekazy okazały się legendą.W ciągu kilku godzin spędzonych w towarzystwie komarów z ziemi wyszły drobniaki (współczesne, PRL, pruskie i niemieckie) i jakieś drobiazgi.Po zakończeniu eksploracji - rozmowa a tubylcem. Jak głoszą przekazy w trakcie plantowania terenu przy zabudowaniach pałacowych (folwarcznych?) odkryto studnię a w niej szable napoleońskie, obrazy i takie tam... Dopiero po pałacu i charakterystycznej bramie wjazdowej opodal rozpoznałem miejsce - byliśmy tu wcześniej z der K.Okoliczne leśne drogi niczym nas nie obdarowały.Powrót do K. i żeby nie tracić czasu kierunek M. i leśna droga. Tam kilometry pokonane w pagórkowatym terenie i trafienie jakiego ja, który rzadko w teren wychodzę nie miałem dawno: sreberko bodaj 1782 o ile dobrze pamiętam (fot. wieczorem). Wy starzy wyjadacze i częstobywacze terenowi macie już nie jedną taką zdobycz, mnie jednak cieszy ogromnie. R. powiększył zbiór guzików o sztukę, której nie miał, a K. również wrócił do domu ze sreberkiem.To tyle pokrótce z naszej wycieczki.Czekam na relacje z wycieczek pozostałych grup jak i poszczególnych członków naszej społeczności.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2007 Chwała,z uwagi na tłok, i brak możliwości wypowiedzi postanowiłem się wepchnąć i spełnić obietnicę. Oto owe sreberko - nie czyszczone jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2007 onegdaj miałem zamieścić znalezisko giełdowe"...[nie sądzicie, że wzajemne waśnie i animozje źle służą sprawie, toć to nasze życie i pasja...] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2007 i wnętrze książeczki oszczędnościowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2007 pisane piórem, charakterystyczne pismo jak na owe czasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2007 oraz pisemko do Frau Emmy...[czas skończyć z dogryzaniem sobie wzajemnie, spary należy załatwiać po męsku hi hi, spotkać się na ubitej ziemi i ...]Czekam na wieści i sygnały z każdej strony świata - bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Chwała,jak tam koleżeństwo spędziło wolne chwile (a może tkwi dalej w błogim lenistwie). Ja dodałem kilka fotek na naszej stronie. W terenie nie byłem z przyczyn oczywistych. Dzisiaj na posterunku tkwię od rana, a jutro nie ma szans na bratanie się z naturą. Wypatruję sygnałów i wieści ze stron różnych.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 WitamOstatnie święto jakie było spędziłem nad wodą a oto jeden z niewielu kasków jakie kryła. Na zdjęciu model M35. A co u reszty?Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.