Skocz do zawartości

kamizelki taktyczne

adek1990

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co sadzicie o uzytkowaniu kamizelek taktycznych np PETERN 83 do przenoszenia znalezisk , sprzetu itp.? ja uzytkuje taki patent i powiem ze jestem bardzo bardzo zadowolony ! Lekko porecznie i wygodnie . Co sadzicie o takim motywie bo ja STANOWCZO POLECAM !!!!!!!!

Pozdro adek 1990
Napisano
Witam!
Ja mam zamiar teraz na drobnice nosić kamizelke kontraktową USA woodland camo , ma sporo ładownic do m 16 i dwa miejsca na granaty , więc trochę małych fantów bedzie się dało zmieścić.
pozdr
tomekk
Napisano
Też mam zamiar wyposażyć się w kamizelkę. Na razie zastanawiam sie jaki model wybrać.
Rozwiązanie wydaje się być lepsze od plecaka.
Adek 1990, czy kieszenie w kamizelce PETERN 83 można odpinać, przepinać itp., czy jest możliwość podpięcia saperki i manierki.
Napisano
Siema ! W tym modelu wszystko jest stale ale sa troki za pomoca ktorych mozesz bez problemu podczepic saperke czy wlasnie manierke . Ja doczepiam tylko saperke , jest bardzo funkcjonalna i wygodna . Takze chlopie nie zastanawiaj sie duzo tylko sobie kup napewno nie porzalujesz . jest cholernie pojemna . Ja w 100% polecam

pozdro adek 1990
Napisano
witam
Sam używam coś takiego i z czystym sumieniem mogę polecić.... jest o niebo lepsze od plecaka....
z tyłu w tej kamizelce jest mały plecak dwukomorowy, gdzie mam peleryne przeciwdeszczową oraz przedmiot pierwszej potrzeby - papier toaletowy.... po bokach są dwie duże komory cargo, gdzie wchodzą trzy puszki złocistego napoju w jedną, spokojnie można puszeczkę mięsną wraz z bułeczkami również zmieścić... w przednich mam różne przydatne drobiazgi: kompas, wodę utlenioną wraz z zestawem plastrów i opatrunków jałowych, coś na komary, zapałki, komórę, krótkofalówkę, reszty nie pamietam.... z lewej strony na dole jest duża kieszeń - w sam raz na fanty...saperkę trzymam zatknietą za paski, którymi spokojnie można dopasować kamizelkę do siebie (mam w klacie 120 cm, więc można.... z tyłu na paskach dwie amerykańskie manierki...zapina się na dwa paski z takimi śmiesnzymi szybkozłączkami.....wystarczą dwa nacisniecia i kamizelkę mozna zwalić z pleców... wada to ciutkę ograniczony ruchy, ale jak się zanosi na fajną miejscówkę to można ją zdjąć....
polecam i pozdrawiam.. Jarek
Napisano
witam
widzę że koledzy wychodzą na poszukiwania z całym ekwipunkiem jak w szkole przetrwania ;) mam tylko pytanie jak często używacie tych dodatkowych przedmiotów i czy jest sens to dźwigać mi wystarcza saperka i wykrywka ;)
Napisano
Pytasz czy jest sens ....? To zalezy gdzie jedziesz ale ja zawsze jestem przygotowany na wszystko bo nigdy nie wiadomo co sie wydazy . A myslec dopiero po fakcie ze mozna bylo cos jeszcze zabrac to nie ma celu . Opatrunki telefon saperke jedzenie picie noz trzeba miec zawsze a dalej to zalezy od uzytkownika .

pozdro adek 1990
Napisano
No wygodniejszy to chyba napewno nie .... Nosilem przez jakis czas plecak i mi sie nie bardzo podobalo .. to ze mniej sie rzuca w oczy to moge sie zgodzic . Ale kamizelka jest o wiele bardziej funkcjonalna . To mniej wiecej tak jakby Trabanta porownywac do Mercedesa ;))))

pozro adek1990
Napisano
...gdzie mam peleryne przeciwdeszczową oraz przedmiot pierwszej potrzeby - papier toaletowy...."

Ostatnio za tą ostatnią rzecz oddał bym wszystko co mam :)
Następny + aby kupić kamizelke. I chyba tak zrobię.
Napisano
witam
odpowiadając..... bez papieru po pewnej rewolucji żołądkowej do lasu sie nie ruszam...kieszenie boczne lekko przeszkadzają ale jak są na full pełne.... z plecakiem też łaziłem ale kamizelka ma jedną zaletę - równomiernie rozkłada ciężar, po plecaku bolały mnie ramiona...
a co do zastosowania drobiazgów..no cóż ostatnio kumpel przeciął sobie palca blachą - woda utleniona i reszta się przydała...
pozdrawiam Jarek
Napisano
Kamizelka na wykopki zajefajna sprawa. Używam tańszego wytworu naszej produkcji - z czystym sumieniem mogę polecić: http://zdjecia.streethost.pl/armyshop/kamizelki/KAMIZELKA_TAKTYK_flectarn.jpg
Pojemna, wygodna i wytrzymała - łaziłem w wysokich temperaturkach bez problemu z wodospadem na plecach. Muszę do nich napisać o profity za reklamę;)
Napisano
No i można je dostać tam gdzie wiecie:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=182116696&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0A%09%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0A%09%3Ci%3EMoje+Allegro+%3E+Aukcje+%3E+%3Ca+href%3D%22%2Fmy_allegro.php%3Fpage%3Dauctions%26type%3Dwatch%22%3EObserwuj%C4%99%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E
Napisano
Wszystko fajnie, ale szkoda, że nie można odpinać kieszeni, przynajmniej tych dużych, mogą przeszkadzać w niektórych sytuacjach. I tak lepsze to od tradycyjnego plecaka i cena przystępna, chyba sobie sprezentuję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie