adek1990 Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 Co sadzicie o uzytkowaniu kamizelek taktycznych np PETERN 83 do przenoszenia znalezisk , sprzetu itp.? ja uzytkuje taki patent i powiem ze jestem bardzo bardzo zadowolony ! Lekko porecznie i wygodnie . Co sadzicie o takim motywie bo ja STANOWCZO POLECAM !!!!!!!!Pozdro adek 1990
tomekk Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Witam!Ja mam zamiar teraz na drobnice nosić kamizelke kontraktową USA woodland camo , ma sporo ładownic do m 16 i dwa miejsca na granaty , więc trochę małych fantów bedzie się dało zmieścić.pozdrtomekk
w@riat Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 A gdzie takie lub inne kamizelki można nabyć ? I jakie są ich średnie ceny?
Darek419 Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 http://www.allegro.pl/search.php?string=kamizelka&category=691&country=1
don66 Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Też mam zamiar wyposażyć się w kamizelkę. Na razie zastanawiam sie jaki model wybrać. Rozwiązanie wydaje się być lepsze od plecaka.Adek 1990, czy kieszenie w kamizelce PETERN 83 można odpinać, przepinać itp., czy jest możliwość podpięcia saperki i manierki.
adek1990 Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Napisano 12 Kwiecień 2007 Siema ! W tym modelu wszystko jest stale ale sa troki za pomoca ktorych mozesz bez problemu podczepic saperke czy wlasnie manierke . Ja doczepiam tylko saperke , jest bardzo funkcjonalna i wygodna . Takze chlopie nie zastanawiaj sie duzo tylko sobie kup napewno nie porzalujesz . jest cholernie pojemna . Ja w 100% polecam pozdro adek 1990
JarekR Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 witamSam używam coś takiego i z czystym sumieniem mogę polecić.... jest o niebo lepsze od plecaka....z tyłu w tej kamizelce jest mały plecak dwukomorowy, gdzie mam peleryne przeciwdeszczową oraz przedmiot pierwszej potrzeby - papier toaletowy.... po bokach są dwie duże komory cargo, gdzie wchodzą trzy puszki złocistego napoju w jedną, spokojnie można puszeczkę mięsną wraz z bułeczkami również zmieścić... w przednich mam różne przydatne drobiazgi: kompas, wodę utlenioną wraz z zestawem plastrów i opatrunków jałowych, coś na komary, zapałki, komórę, krótkofalówkę, reszty nie pamietam.... z lewej strony na dole jest duża kieszeń - w sam raz na fanty...saperkę trzymam zatknietą za paski, którymi spokojnie można dopasować kamizelkę do siebie (mam w klacie 120 cm, więc można.... z tyłu na paskach dwie amerykańskie manierki...zapina się na dwa paski z takimi śmiesnzymi szybkozłączkami.....wystarczą dwa nacisniecia i kamizelkę mozna zwalić z pleców... wada to ciutkę ograniczony ruchy, ale jak się zanosi na fajną miejscówkę to można ją zdjąć....polecam i pozdrawiam.. Jarek
draven85 Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 witamwidzę że koledzy wychodzą na poszukiwania z całym ekwipunkiem jak w szkole przetrwania ;) mam tylko pytanie jak często używacie tych dodatkowych przedmiotów i czy jest sens to dźwigać mi wystarcza saperka i wykrywka ;)
adek1990 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Napisano 13 Kwiecień 2007 Pytasz czy jest sens ....? To zalezy gdzie jedziesz ale ja zawsze jestem przygotowany na wszystko bo nigdy nie wiadomo co sie wydazy . A myslec dopiero po fakcie ze mozna bylo cos jeszcze zabrac to nie ma celu . Opatrunki telefon saperke jedzenie picie noz trzeba miec zawsze a dalej to zalezy od uzytkownika .pozdro adek 1990
draven85 Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 jak dla mnie bojówki i plecak 65 L wystarczają i chyba jest to wygodniejszy sposób od kamizelki no i nie rzuca sie w oczy :)
adek1990 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Napisano 13 Kwiecień 2007 No wygodniejszy to chyba napewno nie .... Nosilem przez jakis czas plecak i mi sie nie bardzo podobalo .. to ze mniej sie rzuca w oczy to moge sie zgodzic . Ale kamizelka jest o wiele bardziej funkcjonalna . To mniej wiecej tak jakby Trabanta porownywac do Mercedesa ;))))pozro adek1990
w@riat Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 ...gdzie mam peleryne przeciwdeszczową oraz przedmiot pierwszej potrzeby - papier toaletowy...."Ostatnio za tą ostatnią rzecz oddał bym wszystko co mam :)Następny + aby kupić kamizelke. I chyba tak zrobię.
Kiler Napisano 14 Kwiecień 2007 Napisano 14 Kwiecień 2007 Plecak mniej sie rzuca w oczy pod warunkiem ze nie jest np. czerwony. A co do papieru to na lace jest trawa, w lesie liscie itd.
w@riat Napisano 14 Kwiecień 2007 Napisano 14 Kwiecień 2007 Na ten czas to są tylko igły w lesie ;)Mam jeszcze jedno pytanko. Czy te kieszenie boczne nie ograniczają przypadkiem ruchów ?
JarekR Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 witamodpowiadając..... bez papieru po pewnej rewolucji żołądkowej do lasu sie nie ruszam...kieszenie boczne lekko przeszkadzają ale jak są na full pełne.... z plecakiem też łaziłem ale kamizelka ma jedną zaletę - równomiernie rozkłada ciężar, po plecaku bolały mnie ramiona...a co do zastosowania drobiazgów..no cóż ostatnio kumpel przeciął sobie palca blachą - woda utleniona i reszta się przydała...pozdrawiam Jarek
k0k0 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Kamizelka na wykopki zajefajna sprawa. Używam tańszego wytworu naszej produkcji - z czystym sumieniem mogę polecić: http://zdjecia.streethost.pl/armyshop/kamizelki/KAMIZELKA_TAKTYK_flectarn.jpgPojemna, wygodna i wytrzymała - łaziłem w wysokich temperaturkach bez problemu z wodospadem na plecach. Muszę do nich napisać o profity za reklamę;)
k0k0 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 No i można je dostać tam gdzie wiecie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=182116696&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0A%09%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0A%09%3Ci%3EMoje+Allegro+%3E+Aukcje+%3E+%3Ca+href%3D%22%2Fmy_allegro.php%3Fpage%3Dauctions%26type%3Dwatch%22%3EObserwuj%C4%99%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E
don66 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Wszystko fajnie, ale szkoda, że nie można odpinać kieszeni, przynajmniej tych dużych, mogą przeszkadzać w niektórych sytuacjach. I tak lepsze to od tradycyjnego plecaka i cena przystępna, chyba sobie sprezentuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.