mieszko_1 Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Panowie RELAX -sam zaczynałem od klozetowca...ale chodzić 6 lat na smętku...
traper6 Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Ja na swoim 8 lat.Poznaliśmy się,polubieliśmy i innego nie chcę.
don66 Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Mieszko 1! Cytuję Ciebie PRZYZWOITE OSIĄGI-bo nie chodziłeś nigdy z kimś kto ma Minelaba-". Otóż, ja właśnie mam Minelaba Explorera i mogę spokojnie porównać te sprzęty. Nadal uważam, że Smętek to świetny sprzęt na militarkę i nadaje się do tego lepiej od Min. Ex.Bardzo mnie za to ciekawi, jakim sprzętem Ty dysponujesz, że tak cię śmieszy chodzenie ze Smętkiem 6 lat.Z twoich wypowiedzi wnioskuję, że jesteś sfrustrowanym nastolatkiem o niskiej samoocenie, który próbuje zaimponować samemu sobie na forum poprzez dyskredytowanie Kolegów i ich wykrywek. Jednocześnie nie potrafisz podać żadnych rozsądnych argumentów swoich wypowiedzi.-UWIELBIAM pastwić się na moich kolegach(smętkowcach)"- Swoją drogą dziwię się, że masz jeszcze kolegów.
traper6 Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Osobiście uważam że Smętek ma jedną podstawową wadę.Jakbyś nie wiem jak go dostrajał to skubaniec nie chce sam kopać.
mieszko_1 Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 już pisałem o-złej konstrukcji duże luzy ,dolny wysięgnik aluminiowy,-brak samoczynnego dostrajania do gruntu- itd itp ...A co do iałego" to przecież to dynamik który nie nadaję się na militarkę więc i smętek go może przebija-może i jestem gówniarzem,ale po trzydziestce kopiącym od 94 roku...-podobne ataki słyszę gdy atakuję ludzi mówiących że maluch to super auto do lasu.Problem polega na tym że zbyt duzo ludzi ma Smętki,Ale Panowie to jest forum,a nie kącik wzajemnej adoracji.Każdy ma i moze mieć swoje zdanie w temacie tego wykrywacza (HS3)ale niestety ja swojego nie zmienię,a czasy są takie że sprzęt trzeba mieć z najwyższej półki,bo inaczej zostaje się w tylePost został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 08:39 01-05-2007
tomcat3 Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 witam.jest to wolne forum i kazdy moze wypowiedziec swoje zdanie.powiedzmy ze sie z kol niezgadzam i tyle.ps maluch to swietny sprzet do lasu.poz dla wszystkich smetkowcow
don66 Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Mieszko 1, post nosi tytuł Smętek & zachodnie piszczałki, Twoje zdanie na temat Smętka wszyscy już znają. Porównujesz go do sprzętu zachodniego, którego używasz, ale w dalszym ciągu nie wiadomo do jakiego (Minelab.... jaki?). Zdradź proszę tę tajemnicę.
mieszko_1 Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 i co mam Ci napisać-że każdy smętek łapie inaczej ??? biorąc dwa takie same smętki masz różne parametry.Jednemu łuski nie będzie widział na 3,drugiemu dopiero na 8 _smętek to loteria -trafisz lub nie Poczytaj wyższe odpowiedzi
don66 Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Widzę, że nie zrozumiałeś pytania. Pytałem jakiego wykrywacza Ty używasz?
mieszko_1 Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Ja mam Minelaba sovereigna GT -kupiłem na raty bo kasy brak - ale się zwraca więc jest dobrze.Teraz myślę nad terra 70 Kolega kupił -miałem w łapie Fajny sprzęcior
Igor Grożny Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Sprzęt to nie wszystko. Trzeba mieć jeszcze szczęście, a z tym już gorzej. Oczywiście nie mówie tu na swoim przykładzie- bo jak narazie to mnie nie opuszcza. Darz grunt
don66 Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Mieszko 1, piszesz a co do "białego to przecież to dynamik który nie nadaje się na militarkę..." Minelab Sovereign GT czy X Terra, to przecież też dynamiki. Osobiście uważam, że sprzęt firmy Minelab należy do światowej czołówki, ale jego głównym przeznaczeniem jest kolor. Na typowe żelastwo osobiście używam Sapera Zbyszka Nowaka, który jest lekki, dobrze wyważony, można zapiąć nawet ogromne cewki (duży zasięg) i jest statykiem typu PI. Sprawdza się znakomicie chociaż to tzw. klozetowiec.
mieszko_1 Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 -Minelab Sovereign elite i GT działają chyba w technologi VLF - nie robią ding" ding" tylko mają sygnał jak PI -dlatego są idealne na militarkę
krysteks Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 ja, znienawidzony na forum, posiadam smentka z dwiema cewkami i powiem wam, że z moją częstotliwością wypadów w teren oceniam go na super sprzęt
don66 Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Mieszko 1 widzę, że nie masz pojęcia, o czym piszesz. Najpierw twierdzisz, że Minelab Sovereign elite i GT działają w technologii VLF a następnie, że są wykrywaczami PI. A tak się składa, że ani nie PI, ani nie VLF, tylko BBS (wieloczęstotliwościowce), tak zresztą jak Minelab Explorer.AnRO, najniższa częstotliwość stosowana w wykrywkach to 1 kHz, stosowana między innymi w Minelab Quattro.Nazwą klozetowiec" przezwano wykrywki robione z rurek PCV (PVC) ze względu na podobieństwo stosowanych rurek do tych używanych w spłuczkach WC (może to nawet te same).
anRO Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Quattro nie pracuje na 1khz ale na 28 częstotliwościach jednocześnie, 0d 1,5 khz do 100 khz.Nie można go nazwać nisko częstotliwościowym wykrywaczem.To zupełnie inna para kaloszy.Jesli chodzi o klozetowca to nazwa wzieła się od dżwięku,spuszczania wody w klozecie jaki wydaje BFO.
mieszko_1 Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Pan Panie don66 nie ma pojęcia co czyta,albo ma trudności ze złożeniem kilku liter-chyba VLF i sygnał jak Pi to nie jest opis dokładnej technologi tylko starałem się opisać jaki jest dźwięk w słuchawkach...ale co tam Fachowców tu mnogo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.