1000WATT Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 Co to jest,a dokładniej co to znaczy VCO dla namierzania w trybie dynamicznym" Przeryłem całą instrukcję i nie znalazłem odpowiedzi albo jestem ślepy albo jej tam poprostu nie ma.
beaviso Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Jest to wspólne określenie dla wielu wykrywaczy. VCO = generator sterowany napięciowo" - rzecz w tym, że w zależności od siły sygnału pochodzącego od namierzanego przedmiotu uzyskujesz płynne zmiany natężenia i wysokości dźwięku. Im silniejszy sygnał od fantu, tym mocniejszy i wyższy sygnał. Zmiany są płynne, nie ma określonych progów częstotliwości dźwięku. Typowy wykrywacz n-tonowy ma n ustalonych tonów podczas pracy dynamicznej, ale zazwyczaj płynny dżwięk (VCO) podczas namierzania.
1000WATT Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Beaviso dziękuje za wyjaśnienie i pozdrawiam :)
armand Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Polecam wykrywacze z VCO, ich działanie jest naturalne, sygnał proporcjonalny w przeciwieństwie do wykrywaczy stało-tonowych - dyskotekowych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.