Jura Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Na Zadnim Gierlachu pod samym szczytem leżą szczątki samolotu (radzieckiego), który się tam rozbił w 1944 roku.Ciekawe kiedy go wystawią na Allegro.... :-(
KaktuS Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Ale temat i klimat został podchwycony .KaktuS
Gość Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 O co chodzi w tej akcji? Kto w końcu zapłaci prowizję, czy aby nie kupujący?Pozdrawiam
mac Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Moim zdaniem to głupie wstawiać zdjęcia na giełdy z muzeum.http://uboat.net/gallery/index.html?gallery=MidgetA&img=5Verkehrsmuseum in Speyer, Germany.A i teksty wcale nie są śmieszne, przypominają mi gościa który pisał o bazie o.p. pod Redłowem
El Camino Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 A propo Seehunda - off topic - w jakiejś książce (bodajże Samotni Wojownicy") natknąłem się na informacje , że PMW po drugiej wojnie światowej testowała zdobycznego Seehunda - tylko nie wiadomo co się potem z nim stało. Może ktoś wie cos więcej na ten temat ?
mac Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Mało prawdopodobne, wszystko co było zdobyczne i większe od gwoździa " wędrowało na wschód. Nawet tory z Gdańska do Kartuz zabrali jako złom do hut. A na pochylniach stoczni po wyzwoleniu Gdańska stało wiele Ubotów w tym typ XXI.Ale to już temat na inny wątek.
KacperW. Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 A u mnie była ostatnio niezła akcja. Zakładali mi jakuzzi i okazało się, że pod wanną był Bismarck" (czyli ściema, że zatonął po prostu uciekł kanalizacją), a żeby tego było mało to potem jak kladli kafelki to jeszcze mumię Adolfa odkryli, a mówią, że mój dom dopiero 8 lat ma co za ściemy....
Heinz Napisano 11 Listopad 2003 Napisano 11 Listopad 2003 Yupiter miałem nic nie pisać by nie rozpoczynać kłótni na forum ale już nie mogę wytrzymać gdy kolejny raz czytam twój bełkot. Nie pisz o tym że rzeczywistość wydaje mi się niezbyt głupia ani o moim poczuciu humoru bo twoje wcale nie jesteś żadnym wskaźnikiem. Ale i tak najlepsze jest to że o moim poczuciu humoru wypisujesz jakieś bzdury nawet nie przeczytawszy dokładnie mojego postu (a może czytanie sprawia tobie problemy??). Nie chwalę sprzedającego za poczucie humoru ani też go nie ganie, bo o gustach się nie rozmawia. Wydaje mi się, że Twój problem polega na tym że jeśli uważasz że coś dla ciebie nie jest śmieszne to nie powinno też być dla nikogo innego. Zobacz ilu licytowało U-boota, nie twierdze że mnie to bawiło ale komuś innemu się spodobało więc chyba możemy mówić o jakimś luzie. Twoje poczucie humoru jest jakieś spaczone bo nie trudno było zauważyć że to wszystko kawały (zobacz że ostatni wyraz w komentarzu aukcji Mausa to joke..." i każdy kto zna angielski wie o co chodzi) więc nie rozumiem skąd takie oburzenie.
yupiter Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 Heinz, jak mówisz, że miałeś nic nie pisać, to trzeba było tak zrobić..... Niestety musisz zaakceptować fakt, że są osoby, które mają od Ciebie odmienne zdanie. Obrzucanie mnie inwektywami nie świadczy natomiast za dobrze o Twojej kulturze, a wypisywanie obraźliwych postów uwłacza nie tylko mnie, ale i innym uczestnikom forum, którzy chcieliby, aby pewne podstawowe konwencje zostały zachowane.Łamanie zasad dla żartów nie jest niestety powodem do śmiechu, nawet wtedy, gdy Tobie się tak wydaje. Dlaczego dla żartu nie kupisz sobie pistoletu na wodę i nie pomachasz nim kasjerce w banku?? Wtedy mógłbyś naśmiać się do woli.Nie mam zamiaru z Tobą prowadzić dyskusji, więc potraktuj ten post, jako kończący moją wypowiedź na ten temat.Nie zdziwiłbym się, gdybyś jeszcze cosik tak dopisał, w końcu mądrzejszy chce mieć zawsze ostatnie słowo......
Gość Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 Witam kolege ketchupa Heinza. Jak sie smiac to ze wszystkich nie :::)))))))) A co do komentarza kolegi apropo mojego nastawienia do tego sprzedajacego. Troche nie podoba mi sie ze moja uwage co do tego kompletnego debila i zlodzieja Je.... nego komentujesz debilizmem. I ze jeszcze powinienem nick zmieniac .Po h.. mam go zmieniac, ja tam nie wstydze sie swojego zdania. A co do zartu to bym sie gleboko zastanowil czy to byl zart. Ewidentnie chcial (bo to mezczyzna) zrobic wala, mialem troche z nim do czynienia wiec wiem. Ale moze kolega nabyl kilka przedmiotow od szanownej mysi miki (z jej kolekcji ktora pozostala po wujku) i teraz broni jak rycerz honoru damy. Pozdrwienia i niech kolega zarzuci wiecej luzu bo sie kolega zapienil jak maly buldog!!A i jeszcze jedno - niedziwie sie ze ten kraj ledwo zipie, lamanie zasad i wsadzanie kogos na mine nazywa sie u nas potocznie - zartem. Szczesliwy narod to usmiechniety narod ... a, i biedny!!!!
d007 Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 Heinz : Autor tego jak to stwierdziłeś luzackiego żartu to zwykły debil. I już Ci wyjaśniam dlaczego. Bo człowieka z ilorazem IQ w przedziale 100-120 pkt. takie rzeczy nie śmieszą.Podejrzewam że ludzie z IQ 80-100 też by stwierdzili że to nie jest śmieszne a raczej głupie. TO żarty na poziomie 70-80 pkt czyli granicy debilizmu. To tyle. Jeżeli takie zarty na Allegro, gdzie obowiązuja prawne zasady zawierania umów (zajrzyj do kodeksu cywilnego i karnego jakie to są zasady)Ciebie śmieszą to nie obraź się ale jesteś debilem równym tym, którzy dla żartu np. demolują przystanek autobusowy albo kosz na śmieci.Wierze jednak, że nie jesteś taki.pozdrawiamd007
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.