Skocz do zawartości

Nysa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 177
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Stary nieplacz bo wystarczy i dla nas i dla innych...
Pozatym zwijaj manatki i przyjezdzaj do kraju, bo faktycznie wszystko nam wykopia,a doszly mnie sluchy ze ekipa z Brzegu u nas ryje, a nawet ostatnio czesi sie pojawiaja...
Igor gwarantuje ci ze pokopiemy...
Pozdro
Napisano
witam
ładne kulki :-D
Co się tyczy ekipy z Brzegu to mała jej część się tam zapuszcza i głównie na IIWŚ.
Na zlocie pewnie się pojawimy, a jeżeli nie my to na pewno ja i wtedy można by było kule kopnąć chociaż jedną
pozdr.
Napisano
Generał mam do Ciebie prośbę. Ostatnio po lasach Szklarskich(niedaleko od Nysy) zapuszcza sie ekipa z twoich terenów. Poruszają się trenówką. Kolesie kopią takie dziury, że noge mozna złamać. Ale to że ich nie zasypują nie jest takie rażące.-Jak to, że zostawiają urwiłapki dla przypadkowego znalazcy. Znacie się tam jak łyse konie.Przemów tym kolesią do rozsądku.Dzieki

Pozdrawiam
Napisano
ja kopalem kulki w festung glogau tez bylo ich sporo ale pare la temu nawet 60 fontowa bombe znalazlem. Ale jak sie ekipy z innych miast dobraly to wszedzie jest pelno dziur pozostawiali nasi jak tam szukaja to zasypuja nawe nie swoje :(:( Ale teraz to duze ryzyko bo pelno strazy lesnej :(:(:(
Napisano
@Iwan Groźny-mając świadomość, jak wiele ekip z kraju i z za zachodniej, czy też południowej granicy trzepie te rejony mam tylko nadzieję, że masz mocne argumenty, by pisać akurat do generała w tej kwesti pijąc do brzeskiej ekipy...
  • 2 weeks later...
Napisano

Nie chce wnikac w to, kto odwala krecia robote na Szklarach i na Biechowie,ale fakt taki zaistnial. Sytuacja jest prosta,chlopaki nie sa u siebie i cokolwiek by niezrobili,to nie pojdzie na ich konto,tylko na konto miejscowych kopaczy. A szkoda bo stosunki z naszymi lesniczymi ukladaja nam sie dobrze,ale ostatnio zaczynaja sie skarzyc na niezasypane dolki i na walajacy sie zlom...
No coz niema co duzo narzekac,tylko trza swoje robic.
Posylam wiec jeszcze pare fotek.

Napisano

Tzw. klamra landowa,tu wykopek z pewnego lasku pod Nysa (niestety nie moj..) w pieknym stanie, z herbem Gornego Slaska. Klamra strazacka.
A najlepsze jest to ze im bardziej wszyscy narzekamy,ze juz niema ciekawych fantow,to tym bardziej hojna sie robi nasza ukochana Polska Matka Ziemia,hehehe...

Napisano

Za naszu sowietsku rodinu...szkoda ze nie dopisali: i za Stalina,bo za niego milionami glowy kladli...a on milionami kazal klepac te odznaki. Medal za ludzkie zycie...
Ale coz jak to oni mawiali : u nich ludej mnoga !

Napisano

A to jest najlepsze! Radzieckie pioro samorobka,wykonane z luski z karabinu przeciwpancernego. To juz drugie moje takie pisadlo sowieckiego soldata. Jedno ze Szklar,a to z pewnego lasku w okolicach Nysy...:)

Napisano

A mieli tego w brod :)
Kolejny dowod na to, ze teren nadal nie jest dokladnie spenetrowany,wszystko z jednego dolka,a okolica zryta ze hoho,ale coz, niema mocnych na Smetka..hehhehe

Napisano

A Oni, tego sprzetu uzywali ! Oj przeszli przez pieklo i niejeden front. Jedni z ostatnich zyjacych weteranow, z powiatu nyskiego...Zolnierze Berlinga.
Tym akcentem koncze dodawanie fotek na dzis,jutro czesc druga.

Napisano
Przepraszam, na tym zdjeciu to akurat jeden zolnierz Berlinga a drugi Obronca roku 1939. Ramie w ramie a z tak roznych armii,ale kazdy z nich mial tylko jeden cel: BOG,HONOR,OJCZYZNA !
Napisano

A tu nastepny kombatant,tym razem zolnierz 19 pp AK.
A weterani to baardzo bogate zrodlo wiedzy (obok ksiazek) dla poszukiwacza ;)
Tak wiec po wysluchaniu wielu ciekawych opowiesci wojennych,wyruszylismy znowu do Czarnego Lasu. Tym razem na niemieckie stanowiska...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie