miq Napisano 5 Listopad 2003 Autor Share Napisano 5 Listopad 2003 WitamMam kopie zabki i trojkąta do saperki.Chcialbym je troszke postarzyc zeby nabraly ladnego ciemno brązowego kolorku bo narazie skora jest żółta.Jak macie jakies pomysly to piszcie.Pozdro miq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 6 Listopad 2003 Share Napisano 6 Listopad 2003 Mozesz spróbowac zabarwić skóre zwykłą bejcą do drewna.Potem zapastować brazową pastą do butów i powinno wystarczyć. Po kilkukrotnym pastowaniu bejca przestanie brudzić.Pewnie znalazły by się też jakieś specjalne farby do skóry.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Listopad 2003 Share Napisano 6 Listopad 2003 Farby nie radzę. Pasta też nie wygląda za ładnie. Słyszałem ,że dobry jest olej silnikowy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 6 Listopad 2003 Share Napisano 6 Listopad 2003 Ładnie postarzają skóre wszelkiego rodzaju oleje, olwiki itp ... tylko nie można z nimi przeginac bo przy okazji zmiekczają skóre. Ale zeby skórka była dobrze postarzona nie wystarczy tylko jej łądnie zmienić kolorek - trzeba tez zrobić ślady zuzycia itp ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beyo Napisano 6 Listopad 2003 Share Napisano 6 Listopad 2003 Ja natomiast słyszałem o kąpaniu skóry w rozcieńczonym roztworze nadmanganianu potasu tzw. kalia (do nabycia w aptece). Ale nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 6 Listopad 2003 Share Napisano 6 Listopad 2003 Metoda prosta ,wystarczy wyprać w pralce, wysuszyć na wiór i nasączyć starym olejem silnikowym. Temperatura prania nie więcej jak 60 st..Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 6 Listopad 2003 Autor Share Napisano 6 Listopad 2003 WitamMam pare kawalkow skory to poproboje najpierw na nich ,zeby nie zniszczyc sobie przypadkiem rzeczy.Zobacze co z tego wyjdzie.Pozdro miq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.