miq Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 WitamMam kopie zabki i trojkąta do saperki.Chcialbym je troszke postarzyc zeby nabraly ladnego ciemno brązowego kolorku bo narazie skora jest żółta.Jak macie jakies pomysly to piszcie.Pozdro miq
berthie Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 Mozesz spróbowac zabarwić skóre zwykłą bejcą do drewna.Potem zapastować brazową pastą do butów i powinno wystarczyć. Po kilkukrotnym pastowaniu bejca przestanie brudzić.Pewnie znalazły by się też jakieś specjalne farby do skóry.pozdro
Gość Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 Farby nie radzę. Pasta też nie wygląda za ładnie. Słyszałem ,że dobry jest olej silnikowy.Pozdrawiam
bolas Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 Ładnie postarzają skóre wszelkiego rodzaju oleje, olwiki itp ... tylko nie można z nimi przeginac bo przy okazji zmiekczają skóre. Ale zeby skórka była dobrze postarzona nie wystarczy tylko jej łądnie zmienić kolorek - trzeba tez zrobić ślady zuzycia itp ...
beyo Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 Ja natomiast słyszałem o kąpaniu skóry w rozcieńczonym roztworze nadmanganianu potasu tzw. kalia (do nabycia w aptece). Ale nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości...
Cyrograf15 Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 Metoda prosta ,wystarczy wyprać w pralce, wysuszyć na wiór i nasączyć starym olejem silnikowym. Temperatura prania nie więcej jak 60 st..Wojtek
miq Napisano 6 Listopad 2003 Autor Napisano 6 Listopad 2003 WitamMam pare kawalkow skory to poproboje najpierw na nich ,zeby nie zniszczyc sobie przypadkiem rzeczy.Zobacze co z tego wyjdzie.Pozdro miq
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.