dunaj65 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Napisano 27 Marzec 2007 WitamProszę o identyfikację łuski zaznaczonej „?????????????”, niestety czas zrobił swoje i już bić się nie da odczytać. Te dwie łuski obok to „LEBEL” i „MANNLICHER”. Wydaje mi się że to jest jakiś „MOSIN” ale pewności nie mam.Pozdrawiam dunaj65
m_bomba Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Witammoim zdaniem łuska oznaczona ????????????? to jest własnie lebel a ta oznaczona jako lebel to niestety niewiem pozdrawaim Marcin
m_bomba Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Witammoim zdaniem łuska oznaczona ????????????? to jest własnie lebel a ta oznaczona jako lebel to niestety niewiem pozdrawaim Marcin
dunaj65 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Napisano 27 Marzec 2007 Witam chyba jest pan w błędzie ponieważ to co Pan uważa za LEBEL-a nie zgadza się z kalibrem łuski.Pozdrawiam dunaj65
Jaro5 Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 WitamZacznijmy od tego ze błędnie opisałes łuski na zdjęciach.To co okreslasz na zdjęciu całych naboi/łusek jako LEBEL to 6,5x54R Mannlicher holenderski, a MANNLICHER to faktyczmie 8x50R Mannlicher, zas na zdjęciu z dnami łusek jest odwrotnie :)Ta ???? to nic innego jak 8x50R Lebel.PS te niemieckie pociski 7,92 Mauser niezbyt pasuja do łusekPozdrawiam
Pytanie
dunaj65
Witam
Proszę o identyfikację łuski zaznaczonej „?????????????”, niestety czas zrobił swoje i już bić się nie da odczytać. Te dwie łuski obok to „LEBEL” i „MANNLICHER”. Wydaje mi się że to jest jakiś „MOSIN” ale pewności nie mam.
Pozdrawiam dunaj65
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.