Skocz do zawartości
  • 0

mała korona?

B4stek

Pytanie

Napisano

Witam!
Jestem poczatkujacym poszukiwaczem :) dlatego prosze o wyrozumiałosć. Dzisiaj wyszło mi coś takiego. Jest to jakby miniaturka korony, srebrnego koloru po bokach widoczne wygrawerowane jakby lilijki harcerskie. Środek gwintowany. Może to jakiś element wystroju harcerskiego? Obok znalazłem połówkę monety (phening niemiecki z 1939 roku). Z góry dziękuję za pomoc.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Jest to zakrętka od tubki. Znalazłem już kilka podobnych i jedną razem z górną częścią tubki (takiej jak od maści, kleju, itp.)
pzdr andrzej
Napisano
Bardzo dziękuję za pomoc. Faktycznie trochę dałem plamę, nie opisując wymiarów. Oczywiście jest to istotne w tego typu prośbach. Na przyszłość będę o tym pamiętał. Przyznam, że jak na zakrętkę jest dosyć ciekawa, pobudza wyobraźnię. Szczególnie jeśli trafia się świeżemu" poszukiwaczowi :)
Napisano

Witam!
Jestem poczatkujacym poszukiwaczem :) dlatego prosze o wyrozumiałosć. Dzisiaj wyszło mi coś takiego. Jest to jakby miniaturka korony, srebrnego koloru po bokach widoczne wygrawerowane jakby lilijki harcerskie. Środek gwintowany. Może to jakiś element wystroju harcerskiego? Obok znalazłem połówkę monety (phening niemiecki z 1939 roku). Z góry dziękuję za pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie