Maniek7_2006 Napisano 26 Marzec 2007 Autor Share Napisano 26 Marzec 2007 WitamJak w temacie, co robicie ze łuski są bardzo ładnie wyczyszczone???PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 1. gruby nalot, to drobny papier scierny, gdy łuska jest mocna i nie kruszy się.2. łuski np mauser, montujesz w wiertarce, tak jak wiertło, i dotykasz gdy się obraca drobnym papierem nr 800 - 10003. łuski kruche, pekajace ze starosci, przercierasz szmatka ze smarem do maszyn, efekt matowy4. specjalne wółkno do miedzi i mosiądzu, do kupienia w hydraulicznym, efekt lux powierzchnia bardzo gładka i połyskłuski można zalakierować szybkoschnącym ( 30 sek. ) lakierem Śnieżka Nitro celulozowy, żółte małe pudełeczko ok 200 ml, świetny efekt, połysk nie znika, cieniutka warstewka lakieru jest wyjatkowo twarda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 różne efekty, od lewej :, czyściwo włókno ( ptk 4 ) szczotka druciana na wiertarce, potem wcierać smarz prawej lekko papierkiem drobnym sciernym i nacieramie olejem mech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 wyczysciłem ok 2500 łusek różnego kalibru, efekty są różne, a ja stosuje te powyzsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 26 Marzec 2007 Autor Share Napisano 26 Marzec 2007 Dzięki Wielkie:)Pozdrawiam Serdecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 1. czyszczenie stali w wiertarce, tokarce, efekt przed i po...( łapiesz jak wiertło i jedziesz papierem , bez rys, przy duzych obrotach efekt jak widać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 łuski mauser, ta sama technika, kolejne stadia czyszczenia tez w wiertarce, trzeba robić w rękawiczkach, bo papier scierny gorący jak ch., poza tym pyli się strasznie, ale efekt w przypadku łusek NIE KRUCHYCH lux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 oto czyszczenie papierkiem drobniutkim ręczne, tych czarnych ( z ładną patynką ) nie czyszczę wcale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 duze kaibry czyszczone hydraulicznym włóknem - czysciwem, najlepszy efekt, eręcznie czysci szybko ! i bez rys ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 taki stan, to tylko elektroliza, lub lekko pilniczkiem nie uzywaj kwasu ani zasad, bo łuska mosiężna zmieni się w coś podobnego do miedzianego pumyxu ( zeżre cynk ! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 oto ten lakier, kupiony przed rokiem, juz wtedy znikał z pułek, wykupiłem wszystkie puszki :) nie wiem, ale mogą juz nie produkować, polecam, schnie w 30 sek, twardy jak oksyda, świetny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 ostatnio był w sklepie tej samej firmy, ta sama nazwa !, ale kolor puszki niebieski - nie wysechł przez 2 tygodnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 nie trzyj za mocno, bo mozna łuske rozwalić, kruchych nie czyść jesli cenne, inni moga potępić moje metody, ale jestem zadowolonyzycze przyjemnego czyszczeniapozdrawia egzekutor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 Ja nie czyszczę... nawet ich już nie zbieram :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 Do Horsta: Wiesz jakbym wyciągał mausy jak łuski, to tez bym ich nie zbierał:)Do Egzekutora: Dzięki, mam stalową chyba bo ma purchle rdzy, ale reszta normalnie jak mosiadz, wywaliłbym ale ciekawe bicie z 1939, i bicia tez za bardzo nie widać, trzeba czymś, oczyścić zreszta dam fote łuski:)PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 Oto ona troche purchli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 a to jej bicie...Nie mam z 1939 niemieckiej wiec chce powalczyc:)PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 Ta stalową mosiądzowaną możesz poczyścić autolzą, czyli owinąć drutem aluminiowym i wpakować na parę godzin do stężonego kreta. Żrące.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 dzięki, a nie zje mi jej:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 Będzie troche bardziej czerwona, ale rdza odpadnie, zresztą miedź też może odpaść, jak się słabo trzyma.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 Spróbuje, jak nie wyjdzie, to znajde kiedyś następną:)PozdrawiamPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 15:07 27-03-2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafura Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Większe ilości łusek można czyścić w czymś w rodzaju betoniarki.Plastikowa butelka,woda,mydło,piasek.Przekręciłem tak już ze sto kilo.Potem wybieram ciekawsze bicia i wtedy dopiero się bawię w ładny wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 po co czyścić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.