kopijnik2 Napisano 26 Marzec 2007 Autor Napisano 26 Marzec 2007 byłem, widziałem...Ach kiedyż można będzie to zobaczyć oficjalnie..."
dect Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Dobrze, ze wszystko stoi pod dachem i nie rdzewieje troskliwie konserwowane... :-/Ostatnia fote wrzuc jeszcze raz bo nic nie widac
kopijnik2 Napisano 26 Marzec 2007 Autor Napisano 26 Marzec 2007 przewrotnie odpowiem... - no właśnie - nic nie widać :)
IRONRAT Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Nawet komponent lotniczy jest, w postaci Mi-24.Ironrat
Bathin Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Perły w koronie", ta brązowa kupa to nie wiem co to, a ta jasna to kawał Pantery.
kopijnik2 Napisano 26 Marzec 2007 Autor Napisano 26 Marzec 2007 Po zaczerpnięciu informacji u źródła, mogę powiedzieć, że nie prędko zobaczymy skarby"...Permanentny brak przestrzeni ekspozycyjnej.Życzę, jak najszybszego wzrostu w tym zakresie".
suchy ss Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 MISIUTEK to sa zdjecia z zaplecza MWP jak sie nie myle:)
Cronos Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 A ta brązowa papka to nie przypadkiem podwozie KV1 które gdzieś zalega w warszawie??
koń Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 To wszystko znajduje się w Forcie Czerniakowskim przy ulicy Powsińskiej w Warszawie.Byłem tam zeszłego lata i zwiedzając ekspozycję można to zobaczyć oczywiście z dalszej perspektywy.Tu jeszcze brakuje zdjęcia z ulicy od strony pętli autobusowej,tych pojazdów jest jeszcze więcej.I właśnie czy doczekają na swoją kolej w ekspozycji??????Acha tam też stoi odremontowana tankietka,latem jak byłem brakowało jeszcze silnika i instalacji elektrycznej.Oczywiście tankietka stała w pomieszczeniu dostępnym do oglądania.Z Poważaniem Koń.
kopijnik2 Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Napisano 21 Czerwiec 2007 dla kolegi z Litwy, częściowa odpowiedź...
mahon Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 Z widocznej na zdjęciach wyrzutni rakiet od Wołchowa" nasz z-ca dowódcy ds. technicznych osobiście wyciągał części, które się jeszcze nadawały do naszych wyrzutni, nabawiając się przy tym poważnej kontuzji w kolanie...Ot taka sobie wojskowa rzeczywistość, kiedy przełożeni wymagają nie dając sił i środków. Póżniej Wołchowy" wyszły z linii i z częściami nie było już problemów.POzdrawiam
radek98k Napisano 19 Luty 2009 Napisano 19 Luty 2009 Czy fort czerniakowski przy ulicy Powsińskiej w Warszawie znajduje się w Muzeum Wojska Polskiego.
hiszpan Napisano 19 Luty 2009 Napisano 19 Luty 2009 MWP jest w Alejach Jerozolimskich w centrum, a fort Czerniaków na Sadybie.Znajduje się w nim muzeum Katyńskie i filia MWP z ekspozycjami poświęconymi lotnictwu,duszpasterstwu wojskowemu i wojskom pancernym. http://pl.wikipedia.org/wiki/Muzeum_Polskiej_Techniki_Wojskowej .Obecnie nieczynny z powodu remontu.
radek98k Napisano 20 Luty 2009 Napisano 20 Luty 2009 Szukam kontaktu elektronicznego z fortem czerniakowskim.
KonVonWin Napisano 20 Luty 2009 Napisano 20 Luty 2009 oddzielnie nie prosperuję fort czerniakowski bo to CZĘŚĆ Muzeum Wojska Polskiego tam pisz...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.