Skocz do zawartości

skarby dla mas...

kopijnik2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dobrze, ze wszystko stoi pod dachem i nie rdzewieje troskliwie konserwowane... :-/

Ostatnia fote wrzuc jeszcze raz bo nic nie widac
Napisano
Po zaczerpnięciu informacji u źródła, mogę powiedzieć, że nie prędko zobaczymy skarby"...
Permanentny brak przestrzeni ekspozycyjnej.
Życzę, jak najszybszego wzrostu w tym zakresie".
Napisano
To wszystko znajduje się w Forcie Czerniakowskim przy ulicy Powsińskiej w Warszawie.Byłem tam zeszłego lata i zwiedzając ekspozycję można to zobaczyć oczywiście z dalszej perspektywy.Tu jeszcze brakuje zdjęcia z ulicy od strony pętli autobusowej,tych pojazdów jest jeszcze więcej.I właśnie czy doczekają na swoją kolej w ekspozycji??????
Acha tam też stoi odremontowana tankietka,latem jak byłem brakowało jeszcze silnika i instalacji elektrycznej.Oczywiście tankietka stała w pomieszczeniu dostępnym do oglądania.

Z Poważaniem
Koń.
  • 2 months later...
Napisano
Z widocznej na zdjęciach wyrzutni rakiet od Wołchowa" nasz z-ca dowódcy ds. technicznych osobiście wyciągał części, które się jeszcze nadawały do naszych wyrzutni, nabawiając się przy tym poważnej kontuzji w kolanie...
Ot taka sobie wojskowa rzeczywistość, kiedy przełożeni wymagają nie dając sił i środków. Póżniej Wołchowy" wyszły z linii i z częściami nie było już problemów.
POzdrawiam
  • 1 year later...
Napisano
MWP jest w Alejach Jerozolimskich w centrum, a fort Czerniaków na Sadybie.Znajduje się w nim muzeum Katyńskie i filia MWP z ekspozycjami poświęconymi lotnictwu,duszpasterstwu wojskowemu i wojskom pancernym. http://pl.wikipedia.org/wiki/Muzeum_Polskiej_Techniki_Wojskowej .Obecnie nieczynny z powodu remontu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie