Skocz do zawartości

Nie chcesz do więzienia to przeczytaj ten post

mgieta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
eh frost , zaczynasz klasycznie poerowac ogolnikami. rozmawiajmy o tym konkretnym zdarzeniu. zreszta jesli pozyjemy :) to moze pogadamy tak za jakies kilka lat , zapominasz ze podobno jestesmy juz w unii" wiec powinnismy miec IDENTYCZNE przepisy >.prawda ?. cala twoja obrona TEGO prawa" jest smieszna !. to jak za komuny dzisaj idziesz siedziec" za dolary < > jutro zakladamy >razem kantor.
pozdro.amsel44
ps. anarchia , podatki >> cyklisci !
frost, tylko zloty srodek".
Napisano
amsel - to nie tak. Unia w tym temacie (i w wielu innych też) nie narzuca państwom-członkom konkretnych rozwiązań prawnych.

Kolekcjonerstwo wykopów bardziej kojarzy mi się z nieposłuszeństwem obywatelskim wg definicji niejakiego Pera Herngrena, który wyznaczył 5 przesłanek konstytuujących działanie jako obywatelskie nieposłuszeństwo:

działanie ma charakter otwarty i wolny;

za podstawę uznaje się nieużywanie przemocy;
działanie jest bezprawne lub też występuje przeciw jakiemuś prawu lub postanowieniu;

bezpośrednim celem działania jest zmiana lub podtrzymanie pewnych zachowań społecznych;

osobiste konsekwencje są istotnym elementem działania i niosą ze sobą ważne przesłanie.
Napisano
dect zgoda , piszac o unii mialem na mysli kupno np. mausera i oczywiscie legalnie (papier>deko).w polsce kazdy taki zakup konczy sie wiadomo...
ten 1-den pocisk jest wiec smiesznym problemem a placimy za koszty sprawy wszyscy, brak wiec zdrowego rozsadku w postepowaniu , ot co.
pozdro.amsel44
ps. jak pisali juz inni ; asze" panstwo zaklada ze wszyscy to zlodzieje , oszusci i terorysci.
Napisano
Góra"... Samiśmy (w sensie=społeczeństwo) ją sobie wybrali - bądź nie, nie idąc na wybory. Potrafili się lepiej zmobilizować i wygrali - cóż, demokracja :-D Ale ja nie o tym miałem...

Co do zagranicznych dekowców - no na razie tak to wygląda
Napisano
A my jesteśmy krajem demokratycznym ,czy coś mi się popierniczyło i dalej siedzimy w jakimś komunistyczno -hitlerowskim reżimie gdzie jednostka to proch marny? Liczy się tylko partia, NKWD i Gestapo i jak sobie coś durnego wymyślą to tak ma być ? Zresztą o co ja pytam jak właśnie wypowiedzieli wojnę Afgańczykom!!! Ręce opadają
Napisano
jacenty, wiadomo jak jest i nie wracajmy do tego bo się zrobi politycznie, a to nie wątek o tym i szkoda klawiatury...
Napisano
Ja na pisze tak: generalnie prawo jest po to żeby je przestrzegać. A posiadanie broni i amunicji powinno byc zakazane ale nawet jeden nabój od KBKSu moze być przyczyna śmierci. Fakt, zabrobienie posiadania zardzewiałej i pogiętej lufy np. od PPSZy czy łuski ze spłonka to jakas paranoja i nie porozumienie. Zaś co do kompletnej amunicji i w pełni sprawnej jesli to jest nawet amulet od kbksu to ja uwazam obowiazujace prawo za stosowne.

Jednak nalezy mieć nauwazde ze oprucz tzw litery prawa" istnieje coś takiego jak duch prawa" i nie powinno sie z ludzi robic pzrestepców. Bo przepis pzrepisem ale gdzie tu zdrowy rozsądek...? Oczywiscie ten nabój powinien zostac zarekwirowany a chlopak powinien zostac odpowiednio pouczony i juz.

pozdro
Napisano
Hej, Frost, zadałeś ciekawe pytania: A może mi ktoś wytłumaczy dlaczego frajerem jest ten kto uczciwie płaci podatki ? Dlaczego palantem jest ktoś kto ma legalne oprogramowanie ? Dlaczego idiotą jest ktoś jeżdżący zgodnie z przepisami ? itd, itp"
A więc wiesz dlaczego? Dlatego, że zasuwając w wielkiej, wzorowej" fabryce na 3 zmiany w warunkach szkodliwych dla zdrowia nie mam liczonego szkodliwego" tylko dodatek stanowiskowy". Dlatego, że będąc kawalerem, pracując i żyjąc oszczędnie mogę sobie kupić 14-letnie używane auto, a do niego używane opony. Jestem frajerem? Jasne! Ale wierz mi, zawsze gdy da się wy..mać państwo nawet gdybym miał nic dla siebie z tego nie mieć to i tak wykorzystam okazję- dla zasady.
Wiesz dlaczego w Paryżu są piękne zabytki a Warszawa jest brzydka? Bo Paryż dla uniknięcia zniszczeń ogłoszono miastem wolnym dla Niemców, a nasi tłukli ich ile się dało.
Kocham ten kraj, jego historię, i nie chcę wyjeżdżać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie