amsel44 Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 eh frost , zaczynasz klasycznie poerowac ogolnikami. rozmawiajmy o tym konkretnym zdarzeniu. zreszta jesli pozyjemy :) to moze pogadamy tak za jakies kilka lat , zapominasz ze podobno jestesmy juz w unii" wiec powinnismy miec IDENTYCZNE przepisy >.prawda ?. cala twoja obrona TEGO prawa" jest smieszna !. to jak za komuny dzisaj idziesz siedziec" za dolary < > jutro zakladamy >razem kantor.pozdro.amsel44ps. anarchia , podatki >> cyklisci !frost, tylko zloty srodek".
dect Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 amsel - to nie tak. Unia w tym temacie (i w wielu innych też) nie narzuca państwom-członkom konkretnych rozwiązań prawnych.Kolekcjonerstwo wykopów bardziej kojarzy mi się z nieposłuszeństwem obywatelskim wg definicji niejakiego Pera Herngrena, który wyznaczył 5 przesłanek konstytuujących działanie jako obywatelskie nieposłuszeństwo: działanie ma charakter otwarty i wolny; za podstawę uznaje się nieużywanie przemocy; działanie jest bezprawne lub też występuje przeciw jakiemuś prawu lub postanowieniu; bezpośrednim celem działania jest zmiana lub podtrzymanie pewnych zachowań społecznych; osobiste konsekwencje są istotnym elementem działania i niosą ze sobą ważne przesłanie.
amsel44 Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 dect zgoda , piszac o unii mialem na mysli kupno np. mausera i oczywiscie legalnie (papier>deko).w polsce kazdy taki zakup konczy sie wiadomo...ten 1-den pocisk jest wiec smiesznym problemem a placimy za koszty sprawy wszyscy, brak wiec zdrowego rozsadku w postepowaniu , ot co.pozdro.amsel44ps. jak pisali juz inni ; asze" panstwo zaklada ze wszyscy to zlodzieje , oszusci i terorysci.
jacenty2004 Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 bo patrząc na sejm, senat i rząd to szczera prawda.
dect Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 Góra"... Samiśmy (w sensie=społeczeństwo) ją sobie wybrali - bądź nie, nie idąc na wybory. Potrafili się lepiej zmobilizować i wygrali - cóż, demokracja :-D Ale ja nie o tym miałem...Co do zagranicznych dekowców - no na razie tak to wygląda
jacenty2004 Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 A my jesteśmy krajem demokratycznym ,czy coś mi się popierniczyło i dalej siedzimy w jakimś komunistyczno -hitlerowskim reżimie gdzie jednostka to proch marny? Liczy się tylko partia, NKWD i Gestapo i jak sobie coś durnego wymyślą to tak ma być ? Zresztą o co ja pytam jak właśnie wypowiedzieli wojnę Afgańczykom!!! Ręce opadają
dect Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 jacenty, wiadomo jak jest i nie wracajmy do tego bo się zrobi politycznie, a to nie wątek o tym i szkoda klawiatury...
loszo_ZCH Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 Ja na pisze tak: generalnie prawo jest po to żeby je przestrzegać. A posiadanie broni i amunicji powinno byc zakazane ale nawet jeden nabój od KBKSu moze być przyczyna śmierci. Fakt, zabrobienie posiadania zardzewiałej i pogiętej lufy np. od PPSZy czy łuski ze spłonka to jakas paranoja i nie porozumienie. Zaś co do kompletnej amunicji i w pełni sprawnej jesli to jest nawet amulet od kbksu to ja uwazam obowiazujace prawo za stosowne.Jednak nalezy mieć nauwazde ze oprucz tzw litery prawa" istnieje coś takiego jak duch prawa" i nie powinno sie z ludzi robic pzrestepców. Bo przepis pzrepisem ale gdzie tu zdrowy rozsądek...? Oczywiscie ten nabój powinien zostac zarekwirowany a chlopak powinien zostac odpowiednio pouczony i juz. pozdro
fraktal Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 Hej, Frost, zadałeś ciekawe pytania: A może mi ktoś wytłumaczy dlaczego frajerem jest ten kto uczciwie płaci podatki ? Dlaczego palantem jest ktoś kto ma legalne oprogramowanie ? Dlaczego idiotą jest ktoś jeżdżący zgodnie z przepisami ? itd, itp"A więc wiesz dlaczego? Dlatego, że zasuwając w wielkiej, wzorowej" fabryce na 3 zmiany w warunkach szkodliwych dla zdrowia nie mam liczonego szkodliwego" tylko dodatek stanowiskowy". Dlatego, że będąc kawalerem, pracując i żyjąc oszczędnie mogę sobie kupić 14-letnie używane auto, a do niego używane opony. Jestem frajerem? Jasne! Ale wierz mi, zawsze gdy da się wy..mać państwo nawet gdybym miał nic dla siebie z tego nie mieć to i tak wykorzystam okazję- dla zasady. Wiesz dlaczego w Paryżu są piękne zabytki a Warszawa jest brzydka? Bo Paryż dla uniknięcia zniszczeń ogłoszono miastem wolnym dla Niemców, a nasi tłukli ich ile się dało.Kocham ten kraj, jego historię, i nie chcę wyjeżdżać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.