Skocz do zawartości

Arsenał w przydomowej altance

szajko

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.gazetaolsztynska.pl/?main=15&c=118,3,20566,,4084
Czternaście luf karabinowych i cztery lotki moździerzowe, w tym jedna z fragmentem pocisku - to wszystko znaleźli policjanci w przydomowej altanie Jarosława D. z Braniewa.
Muszą teraz ustalić, czy lufy mogły być użyte do skonstruowania sprawnej broni. - Bo w myśl przepisów lufa jest jednym z istotnych elementów broni palnej - mówi Anna Kos, oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji w Braniewie. - Za nielegalne posiadanie broni palnej grozi kara do ośmiu lat więzienia.
Właściciel znaleziska wyjaśniał, że arsenał znalazł podczas prac remontowych murów obronnych starego Braniewa. Traktował je jako eksponaty i oryginalny wystrój altany. Jak mówił, gromadził je, ponieważ pasjonuje się militariami. Nie wiedział, że na posiadanie luf potrzebne jest zezwolenie. Zapewniał też, że nigdy nie zamierzał z nich strzelać.
wan/www.gazetaolsztynska.pl
Pozdrawiam Wszystkich, stary szajko

żadne tłumaczenie nie wchodzi w rachubę!nie po to braniewska policja wydawała pieniądze podatników na tą spektakularną i niebezpieczną akcję żeby teraz ten uzbrojony po zęby altankowy potwór wymigał się przed ukamieniowaniem.Mam nadzieję ,że po akcji policjanci sprowadzili egzorcystę i wypędzili syna Belzebuba z tej altanki !!! ?

No to mój znajomy hydraulik lepiej niech się ma na baczności z tych jego rur , wszelakiego złomu i części od telewizora to można wyprodukować rakietę balistyczną.Aż strach niedługo będzie podcierać tyłek papierem, bo mogą oskarżyć człowieka o produkcję fałszywych pieniędzy!!!

Wcale nie marnują!!! Oni uratowali Braniewo,co tam Braniewo całą Polskę i nawet cały Świat!!! Przecież widać ,że to jakieś dzieło szatana.!!!!! ....Czy ktoś wie jakie znaczenie mają te kolory w satanistycznych obrzędach? Bollywood musi nakręcić o nich film!!!

Jakim trzeba być nierozgarniętym policjantem lub prokuratorem żeby zawracać sobie głowę i marnować kasę podatnika tą kupą złomu .Czy naprawdę w Braniewie nie ma ważniejszych spraw dla policji i prokuratury ???.Większe zagrożenie może spowodować sztacheta z płotu niż stara pogięta i skorodowana lufa od mauzera ,ale o tym ponowie policjanci wolą nie wiedzieć . Kiedyś zastanawiałem się ile jest prawdy w kawałach o policjantach ,po takich artykułach coraz częściej myślę że dużo ...Pozdro...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie