miggi1 Napisano 2 Listopad 2003 Autor Napisano 2 Listopad 2003 akcja z wydobywania wieży pancernej w twierdzy przemyśl fotki pojawią sie w galerii jak tylko bocian sie tym zajmie ps. zdjecia wykonał mój kolega Waldek
miggi1 Napisano 2 Listopad 2003 Autor Napisano 2 Listopad 2003 i foto 5 reszta będzie w galeriipozdrawiam miggi1
polsmol Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 A co to za wieża? Kto ją wyprodukował? Kiedy i w jakich okolicznościach trafiła do ziemi?
Gość Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 Pewnie po wysadzeniu fortu poleciała jak ufo.Pozdrawiam
miggi1 Napisano 3 Listopad 2003 Autor Napisano 3 Listopad 2003 witam pytanie 1- namierzył ja gość z biłgoraja przyjechał do przemyśla na wesele i w ramach rozrywki z wykrywaczem niestety nie wiem jakim ale chyba nawet najgorszy weźmie 12 ton stali z 2,5 metrapytanie 2- wieża obserwacyjna (kopuła obserwacyjna) prod. Zakłady Emil Skoda Pilzen rok prod 1897 numer seryjny 38 co do historii to będzie do przeczytania w dziale galerii jak tylko szanowny bocian umiesci tam wszystkie fotki z akcjipytanie 3 -w chwili obecnej stoi koło przemyskiego klubu garnizonowego w którym to mieści się Muzeu Twierdzy Przemyśl, wszyscy co się tym interesuję mają żal do żołnierzy którzy to konserwowali bo zaczeli piaskować a na wieży była jeszcze oryginalna farba maskującaps druga taka wieża jest na podwórku muzeum narodowego ziemi przemyskiej ale jest ona bez przedpancerza jeśli nurtują was jeszcze jakieś pytanka piszcie śmiało
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.