Właśnie wczoraj dowiedziałem sie od mojej mamay że w 1945 trzech niemiaszków uciekając przed rosyjską ofensywą zakopało na posesji mojej babci kompletne umundurowanie(oczywiście wcześniej ukradli cywilne ubrania. Niestety babcia w latach 60-tych sprzedała posesje co ciekawe do tej pory jest ona (posesja)w takim samym stanie nikt tam nic nie zmieniał. Mam więc pytanie czy warto starać się o pozwolenie obecnego właściciela na wykopki,co mogło po tylu latach zachować się w ziemi, dodam że mama zna dokładną lokalizacje zakopania tych przedmiotów (była świadkiem) pozdrawiam akcej
Pytanie
akcej
Niestety babcia w latach 60-tych sprzedała posesje co ciekawe do tej pory jest ona (posesja)w takim samym stanie nikt tam nic nie zmieniał. Mam więc pytanie czy warto starać się o pozwolenie obecnego właściciela na wykopki,co mogło po tylu latach zachować się w ziemi, dodam że mama zna dokładną lokalizacje zakopania tych przedmiotów (była świadkiem)
pozdrawiam akcej
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.