Jzuek39 Napisano 12 Marzec 2007 Autor Napisano 12 Marzec 2007 Witam.jak w temacie...pochwalcie się swoimi fantami z nad Bzury.Jakimiś ciekawymi trafieniami itp. Ja moge się pochwalić ciekawym trafieniem jakie zdarzyło mi się niedawno w okolicach Łowicza...a mianowicie wykopalem skrzynkę z połową umundurowania polskiego piechóra...tzn. spodnie,buty,pas,szable(nie wiem jaki wzór),manierkę,rogatywkę i pochwę na szabelkę oraz polskiego orzełka :D...to wszystko w jednej skrzynce zakopane przy drodze...zapewne wycofujący się żołnierze polscy zakopywali oporządzenie.a Wy co znaleźliście??
jacenty2004 Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 Sokoła 1000 z zapalonymi światłami ,ewentualnie wstaw zdjęcia to się dowiesz co to za szabelki :)
Kobieras39 Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 kupe fantów;-p nozyce polskie manierki menażki dwa polskie hełmy wz 31 , skrzynie na amo , sanitarny sprzet , terlice od siodeł bagnety itdp itp napisze jutro dokłądniej;-]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.