jajcarz57 Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 Witam mam pytanie.Czy na przesmyku miedzy j.Wielimie a j.Dołgie czy tez Długie (rejon Szczecinka dokładniej Gwda Wielka) toczyły sie tam walki na Wale Pomorskim ?Zastanawiam sie (poniewaz jest sporo bunkrow i okopów)czy warto sie wogule tam wybrac? Pozdro!!
jajcarz57 Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 Byłem nie raz ale sladu walk nie widzialem.Wielu uwaza ze w tym rejonie nie walczono poniewaz bunkry i okopu byly zostawione przez uciekających niemcow.
Kaligari Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 Nawet jezeli tak mowisz jak bylo,to niemcy uciekajac napewno nie sprzatali okopów.Moim zdaniem wartopozdro
jajcarz57 Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 hmm to co napisałes mnie jeszcze bardziej zaciekawiło.Tylko ze nie mam najlepszego sprzetu a te okopy sa pozasypywane wiec ciezko bedzie mi cos wykryc w tych okopach.Ale moze rzeczywwiscie warto sie tam wybrac Pozdr0!!
luger Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 Łotysze z orbisowską wycieczką tam nie trafili. Wydaje mi się, że miejsce jest dość popularne wśród poszukiwaczy.Pozdrawiam L.
traper6 Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 Nie jedź,siedż w domu i gryż się z myślami warto czy nie warto.A jeżeli pojedziesz i nic nie znajdziesz to będziesz miał św.spokój.Byłem,zaliczyłem,odfajkowane i... następny proszę.
wolff Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 Ja bym tam pojechał zawsze można odpocząć i czasem jakiś fant się trafi.:)pozdr.wolff
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.