milbas Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 Trzy fanty do identyfikacji. Fant numer 1 odznaka - z literami SP (szkoła powszechna ??) na tarczy. Cóż to za emblemat i z jakiego okresu ??
janushew Napisano 12 Marzec 2007 Napisano 12 Marzec 2007 Wojenne tajemnice Dolnego Śląska" str.68- są takie guziczki z pola bitwy pod Lwówkiem śląskim. pozdr j
milbas Napisano 12 Marzec 2007 Autor Napisano 12 Marzec 2007 Dzięki Janushew. W zasadzie masz rację (na allegro sa dwa bardzo podobne guziki napoleońskie).Jedno ale - mój guzik mam małe pojedyńcze uszko, zaś napoleońskie miałe charakterystyczne poczwórne ??? Jak to wyjasnić ??PozdrawiamMILBAS
milbas Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 Trzy fanty do identyfikacji. Fant numer 1 odznaka - z literami SP (szkoła powszechna ??) na tarczy. Cóż to za emblemat i z jakiego okresu ??
milbas Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 Foto 2 Guziczek. Niestety nie jestem mocny w guzikach i nie mam pojęcia czy to popularny guzik czy nie. Mnie kojarzy się z prusami lub księstwem warszawskim. Proszę o zidentyfikowanie kraju i okresu.
milbas Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 Foto 3 - tabliczna znamionowa - pytanie, czy ktoś wie od czego może być ???NApisy: B.W.Handy Governormanufactured under licence brtuish patents(tu wymienione 3 numery patentów z 1923 r)Benj. Whittaker (...) London.Z góry dziękuję i pozdraWIAMmilbas
coriolan Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 Pierwsza od góry : Słuzba Polsce odznaka a strzelanie indywidualne" /byly złote,srebrne i brązowe/
janushew Napisano 12 Marzec 2007 Napisano 12 Marzec 2007 Milbas! takie guziczki widziałem ostatnio na zdjęciu w jednej z książek ( Zagadki ? tajemnice, bitwy Dolnego Śląska)które ukazały się akurat, guziczki znaleznione na polu bitwy- nie pamiętam teraz dokładnie której,ale figurują jako napoleońskie, pozdr j
milbas Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 dzięki coriolan.a guzik ?? NIKT NIE WIE ??
Pytanie
milbas
Trzy fanty do identyfikacji.
Fant numer 1 odznaka - z literami SP (szkoła powszechna ??) na tarczy. Cóż to za emblemat i z jakiego okresu ??
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.