Boruta Napisano 8 Marzec 2007 Autor Napisano 8 Marzec 2007 I prosiłbym o identyfikację tej klamerki, była razem z nim doszyta na kawałek dermy, więc odprułem. Ma szerokość wewnętrzną 4,6 cm, czyli jak LWP, ale te dwa bolce mi nie pasują. Po za tym jest jakby fabrycznie spłaszczona, przekrój jej nie jest okrągły, lecz spłaszczony z dwóch boków. Tzn. jak sie patrzy na nią, to jest spłaszczona z przodu i z tyłu.Pozdrawiam
Boruta Napisano 8 Marzec 2007 Autor Napisano 8 Marzec 2007 Co do pasa, to dodam, że szerokość między szwami jest prawie 2 cm. Ten dalszy kwadracik jest późniejszy - ktoś go przerabiał. Szerokość pasa - 4,2 cm. Co o tym sądzicie?Pozdrawiam
Boruta Napisano 8 Marzec 2007 Autor Napisano 8 Marzec 2007 Dodam, że długość szwu, to 4,5 cm, a klamerka ma równo 4,5 cm.Pozdrawiam
Horst Napisano 12 Marzec 2007 Napisano 12 Marzec 2007 Pas jest niemeicki a klamra prawdopodobnie francuska?
Boruta Napisano 12 Marzec 2007 Autor Napisano 12 Marzec 2007 Tak, przymierzyłem i pasuje, w sumie był chyba skracany na bardzo chudego człowieka. Wobec tego zastanawiam się jak przyszyć tą dorabianą część z dziurkami - może do tego nieoryginalnego szycia, w końcu nie wiadomo, kto i gdzie przerabiał, a i wyglądał będzie znośnie, bez większych przeróbek.Co do klamry, to standardowe francuskie I wojenne były wyższe i węższe, może to z II wojny?Dzięki i pozdrawiam
Horst Napisano 12 Marzec 2007 Napisano 12 Marzec 2007 Ja bym zostawił jak jest, bo pas nie dość że był skrócony poprzez bliższe przeszycie języka (którego nie ma), to na dodatek jest ucięty... Co do klamry niestety nie pomogę :o)Pozdrawiam!
Boruta Napisano 9 Marzec 2007 Autor Napisano 9 Marzec 2007 Dodam, że blacha na tą tuleję jest dość gruba w porównaniu z pasami LWP. A co do pasa, to sobie sprawdzę w weekend pasowność do różnych klamer niemieckich i z grubsza będę wiedział.Pozdrawiam
Boruta Napisano 13 Marzec 2007 Autor Napisano 13 Marzec 2007 Język jednak dorobię, no problem, myślę, że to dobre rozwiązanie.Pozdrawiam
Pytanie
Boruta
Czy to może być resztka pasa wh?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.