Skocz do zawartości
  • 0

zagadka

kaliber

Pytanie

cos dziwnego znalazlem w lesie.A mianowicie chodzi mi o 4 nasypy ziene .Sa olbrzymie o podstawie prostokata 10 na 15 metrow wysokosc moze jakies tez z 10 metrow. do nich prowadza wydrazaone w ziemi parowy o dlugosci mniej wiecej 300m ich boczne sciany wystaja ponad ziemie z 1m ale w ziemie w ciete byly pewnie ze 2m, no i co to mze byc. Dodam ze jest to twor przedwojenny bo sa na nim okopy z II. wszystkie piramidy oddalone sa od siebie jakies 7 metrow.wymiary piramidek moga naprawde byc troche wieksze podaje na oko.ale male nie sa.Ciezko tam wejsc ze wzgledu na ich stromsc. Dodam ze sa usytuoowane w srodku lasu.Jak dla mnie to mniej wiecej wyglada na jaks strzelnice ale nie tak do konca ze wzgledu na tak male wysokosci bocznych kulochwytow.Pzdr

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli to ma związek z amunicją od rusznic itp. w dużej ilości o jakiej pisałeś, to stawiam na magazyny amunicyjne. Typowa konstrukcja - w razie przypadkowego (celowego też:)) wybuchu cała siła idzie w niebo, ściany chronią od rozchodzenia się fali na boki i niszczenia wszystkiego wokoło. Jeśli w okolicy był poligon, jednostka wojskowa, magazyny, plac ćwiczeń itp. to moje przypuszczenia zamienią się w fakt.

To mniej wiecej jest schemat tego co znalazlem.Watpie czy to jest do przechowywania amunicji bo niby do czego mialaby sluzyc ta gorka.jest to w srodku alsu i to nie malego czy byla tam jednostka przed wojana .raczej nie. najblizsza jednostka jest od tego teraz jakies 2,5km.czy byla ona tam tez przed wojna nie wiem. A calosc znajduje sie na plnoc od wawy.pzdr

tez to wiem tylko od czsu kiedy przyszlo mi to do gowy to jeszcze tam nie bylem.jezeli to byly strezlinice to przedwojenne. A na koncu powinny lezec luseczki. musz isc sprawdzic. Ale czy to tak moglo byc ze wojsko mialo sobie w srodku lasu bez zadnych ogrodzen strzelnice.pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie