miggi1 Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 witam ponownie skanowanie książeczki zostało zakończone jako że wielu poszukiwaczy zapragnęło mieć ją w swojej kolekcji a nie chcę mi się (moze jestem leń a może nie) wysyłać każdemu z osobna pakietu (39 skanów 6 mega z groszami) bo i to zachałoby komuś maila tak więc postanowiłem rzucić je n moją testową stronę (taką do testowania stron) jak poczytacie przyślijcie wrażenia na maila miggi@op.ploto adres stronkiwww.mipstest.republika.plżyczę miłego czytania i stosujcie się do tych wskazówekpozdrawiam Miggi1ps jezeli macie podobne ksiązeczki dajcie znać
Gość Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 może i my odkrywcy napiszemy podobną książke pod tytułemNa co napotkać można, kopiąc w rowach i szańcach" :-)pozdrawiam
miggi1 Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 Ratcom to nie jest zły pomysł niech każdy prześle swoje propozcje ( kazdy poszukiwacz będzie miał swój rozdzialik) możemy na razie wydać go w formie elektronicznej okraszonej fotkami co ty na to mógłbym się zająć stroną technicznączekam na wszelkie propozycjewkład pracy kilka godzin a jakaż satysfakcja"
RASTCOM Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 to ja ratcom tyle że zalogowany :-)to wcale niejst niegłupi pomysł ale no właśnie ale przydałaby się taka książeczka i to nie tylko początkującym bo praktycznie nie ma takiego poszukiwacza co zawsze po wykopaniu może powiedzieć co wykopał ale jeśli taki jest to chyle czoła.sam nieraz się spociłem jak przy kopaniu przez przypadek żuciłem za siebie jakąś gruszke i dopiero po reakcji kumpla przyjrzałem się dopiero porządnie co to jest okazała się to głowicą z panzerfausta cholerny szkop nie miał gdzie to zakopać .jest tylko jeden problem fanty wykopane wyglądają różnie zależnie od miejsca wykopania więc mogło by to wprowadzić w błąd co poniektórych a szkoda by było żeby komuś palce urwało.ale w sumie jestem za takim małym niezbędnikiem poszukiwacza.na początek proponuje podzielić ją na rodziały w stylu broń amunicja itp. albo na przybliżony kształ rurowty obły w stylu pocisku.można by też umieść ja na stronie odkrywcy formie pdf dla wszystkich oczywiście jeśli pan bocian się zgodzi.wrazie czego jak książka ta odniesie światowy sukces wydawniczy zgłaszam się pierwszy do kasy po wypłate :-)
Gość Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Witam ! Czy tylko u mnie link nie działa ?Jest godzina 22:50 kliknąłem i :Przykro nam, strona chwilowo nie działa z powodu przekroczenia godzinnego limitu transferu."Czy dało by się jakoś pobrać treść ?PozdrawiamGrzesiek
miggi1 Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 Supr pomysł ale dlaczego tylko my dwaj chcemy czegoś takiego przecież mogłby to być poradnik" dla amatorów kopania który zawierałby opisy pobieżne militariów (gdyż wszystkich chyba nie dałoby się opisać) a także jakie fanty można zbierać a co może urwać paluchy lub jeszcze gorzej dział archeologiczny zawierający opisy stanowisk i przestrogę by ich nie rozkopywać i wiele innych cennych informacji ale to zależy od ilości osób zaangażowanych w przedsięwzięcie. Myśle że w odkrywcy można by było publikowac coś w rodzaju takiego poradnika strona do wycięcia i do segregatora trzeba brać się do roboty
miggi1 Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 nie wiem dlaczego się tak dzieje adres jest w porządku zaraz zrobię małą roszdkę i na mojej firmowej stronce umieszczę link dla poszukiwaczy chwila cierpliwości
janek_toruń Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 BOSKIE :) , czytałem w podobnym klimacie książkę maedyczną :)
RASTCOM Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 może jak prace ruszą to się i inni dołączą.bo niestety jak zauważyłem zawsze kończy się na gadaniu i przez to wile ciekawych pomysłów przepadło :-(
miggi1 Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 do janka i rastcomaczy u was chodzi stronka jeżeli tak to nie wiem dlaczego u innych nie chodzi zaraz będzie drugi adresco do pomysłu jeżeli macie zapędy literackie i umiecie ubrać to w słowa napiszcie stworzymy stronkę na której będą zawarte mądre myśli doświadczonych poszukiwaczy
miggi1 Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 ok jeżeli u was chodzi to znaczy że inni mają problem po swojej stronie proponuje byśmy wstępnie napisali kilka słówek każdy o tym na czym się najbardziej zna co wy na to
RASTCOM Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 typowy macgajwer wszystkiego po trochu ale szczególnie to rejony katowic historia i to cała z racji zamieszkania, hel historia walki bitwy z racji z 2 letniej służby wojskowej w tej pięknej jednoscte i tona innych rzeczy .chwilowo brak specjalizacji
janek_toruń Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 chodzi swietnie, piekna robota - prospołeczna - :)jestem za
miggi1 Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 ja ze swojej strony twierdza przemyśl i okolice ogólnie I wojna światowa a ty janek o czym mógłbyś napisać
janek_toruń Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 rusznice, zapalniki chemiczne, tajne projekty luftwaffe, na tym mi odbija ostatnioa i jeszcze fotki z frontu wschodniego
miggi1 Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 ok a teraz z innej beczki mam mikrofilmy z nysy jeszcze ich dokładnie nie oglądałem ale musze jak najprędzej zrobić odbitki czy może robiliście już takie rzeczy otóż mikrofilmuy są szerokosci filmy foto 35 mm ale nie mają perforacji na skanerze domowym z wkładką do negatywów wychodzi kicha do zakładu foto też chodziłem nie przyjmie ich maszyna brak perforacji co mam zrobić (mikrofilmy są bardzo ciekawe są na nich fortyfikacje przekroje fortów plany pól bitew i inne różne skarby z bundesarchiv-militar archiv) poradźcie
Gość Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Witam.Udało mi się obejżeć tylko skan 34 a reszta z powodu przekroczenia limitu...itd" :( .Szkoda bo chętnie zapoznałbym się z całością.Pzdr.Andrzej
miggi1 Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 ok jutro zajmę się tą strona dzisiaj mi się już nie chcę przepraszam
IRONRAT Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 Witam,Istnieją 2 najprostsze metody rozwiązania problemu mikrofilmów. Jedna to dobry skaner z przyzwoitą rozdzielczością optyczną (mówimy o co najmniej 2400dpi). Mogą to być skanery specjalnie do negatywów (właśnie do filmów 35 mm) - np firmy HP. Jeżeli nie masz znajomego fanatyka fotografii z takim sprzętem, to proponuję szukać w dużych punktach fotograficznych. Drugie rozwiązanie to biblioteka uniwersytecka lub archiwum miejskie. Mają dużo materiałów na mikrofiszkach i mikrofilmach i najczęściej sprzęt do robienia z nich odbitek.PozdrawiamIronrat
miggi1 Napisano 1 Listopad 2003 Autor Napisano 1 Listopad 2003 dla wszystkich u których nie chodzi stronka nowy adres http://www.mips.alfanet.pl/book/index.htmmyslę że teraz bedzie chodziło co z pomysłem na książeczke poszukiwawczą ???
dominiczeq Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 Witam! Świetna robota, strona chodzi bez zarzutu. Materiał rewelka:) Właśnie sobie drukuję, a w poniedziałek dam zbindować. Za włożony trud powinieneś od każdego kto to ściągnie twoje skany otrzymać jednego browara;), ale mogło by cię to wpędzić w alkoholizm...Szacunek!
miggi1 Napisano 1 Listopad 2003 Autor Napisano 1 Listopad 2003 jeżeli macie podobne rzeczy przyślijcie maila a ja to opublikuję naprawdę wartopozdrawiam miggi1
bjar_1 Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 Zajebista książeczka. Szacunek dla Ciebie za trud włożony w skanowanie.Treść też fajna ,chociaż momentami przypominała mi książeczkę dla dzieci lub skecze z Monty Pythona :))pzdrbjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.