LOIS Napisano 7 Marzec 2007 Autor Napisano 7 Marzec 2007 witam wszystkich.bardzo proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego bagnetu. jego długość to 50,5cm. wstępnie go oczyściłam i widać tylko zarys trójkąta z jakimiś literami i numery 2481 i dalej też nie czytelne. dziękuję z góry.
R51 Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 To jugosłowiański model 1924 z pierścieniem, przeznaczony jest do karabinu Mauser- patrz publikacja; T.Królikiewicz, Bagnety, Warszawa 1997, wyd. Bellona. Twój egzemplarz niestety posiada zjechaną" przez częste ostrzenie głownię.Pozdrawiam
LOIS Napisano 7 Marzec 2007 Autor Napisano 7 Marzec 2007 witam wszystkich.bardzo proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego bagnetu. jego długość to 50,5cm. wstępnie go oczyściłam i widać tylko zarys trójkąta z jakimiś literami i numery 2481 i dalej też nie czytelne. dziękuję z góry.
LOIS Napisano 7 Marzec 2007 Autor Napisano 7 Marzec 2007 dziękuję za pomoc, a czy można coś więcej na ten temat, na jaki to karabin i z jakiego mniej więcej okresu?
Pytanie
LOIS
witam wszystkich.
bardzo proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego bagnetu.
jego długość to 50,5cm. wstępnie go oczyściłam i widać tylko zarys trójkąta z jakimiś literami i numery 2481 i dalej też nie czytelne.
dziękuję z góry.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.