e g z e k u t o r Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 witam, jak w tytule uprzejmie proszę o identyfikację klamry- ciekawi mnie czy jest ona wojenna, czy powojenna- oficerska, czy nie ?za pomoc z góry dzieki
Darek419 Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Zobacz te mundury.http://www.rkka.ru/iuniform.htm
e g z e k u t o r Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 no dzięki za pomoc, jak widać wygląda na wojenną , została znaleziona na terenie ruskiego lotniska z 1941 roku.ciekawi mnie tylko czy po wojnie gdzies tak do 1956 roku takich klamer też uzywanio?
e g z e k u t o r Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 witam, jak w tytule uprzejmie proszę o identyfikację klamry- ciekawi mnie czy jest ona wojenna, czy powojenna- oficerska, czy nie ?za pomoc z góry dzieki
R51 Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 To radziecka klamra noszona przez oficerów, szeregowcy podczas II WŚ nosili pasy parciane, skórzane, lub kombinowane z obydwu materiałów z klamrami ramowymi (podobnymi do starych polskich). Taka klamra jak Twoja mogła być z powodzeniem noszona w latach 50.Pozdrawiam
Pytanie
e g z e k u t o r
witam, jak w tytule uprzejmie proszę o identyfikację klamry
- ciekawi mnie czy jest ona wojenna, czy powojenna
- oficerska, czy nie ?
za pomoc z góry dzieki
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.