jagoda Napisano 1 Marzec 2007 Autor Napisano 1 Marzec 2007 Mój koleżka zaraził się ode mnie kopaniem, kupił sprzęt (smętka) i poszedłem z nim zbierać łuseczki! Ale ten miglanc kopnął to, co widać na zdjęciu obok! A miejscówka podobno zryta była w wzdłuż i w szerz!Pozdr MJ
Plyn Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 Pogratulować skoro na pierwszym wypadzie dorwał mauserka.Fajny poczatek.Pozdrawiam
jagoda Napisano 1 Marzec 2007 Autor Napisano 1 Marzec 2007 A njśmieszniejsz jest to, że to jest karabinek, polski, kawaleryjski! Ponadto jego właściciel 68 lat temu prawdopodobnie poddał się ale wcześniej zniszczył broń, ponieważ komora i kabłąk od spustu są zgięte oraz nie było zamka!Pozdr MJ
zborap Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 Gratulacje. Pod koniec ubiegego roku też zaprowadziłem kumpla na jego pierwszy wypad na moje stare (niby zryte) miejsce. Tak żeby się nie zniechęcił na początek.
zborap Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 Chyba nie przeżyłbym, gdyby to mój kumpel go trafił.
Boruta Napisano 2 Marzec 2007 Napisano 2 Marzec 2007 No właśnie, tak jest z miejscami już przekopanymi.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.