Skocz do zawartości

Linia Maginota

Gość DETER

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szukam mapy lini Maginota, kto wie to dawac info. Napisalem do żabojadów, ale sie nie kwapią, Jest bardzo fajna strona w planami systemu, ale cała linia M bardzo długa. Moze ktoś był i wie co i jak jest grane, wiekszosc obiektów po 5 EURO za wstęp, ale sa jeszcze nie zagospodarowane
Napisano
Zobacz na

www.tourisme67.com/culture - Agencja rozwoju turystycznego Górnego Renu - przysyłają broszurkę La Ligne Maginot dans le Bas-Rhin" z mapkami dojazdowymi do udostępnionych obiektów oraz godziny otwarć (na ich terenie)

Napisano
Forteca- ni w ząb nie rozumeim po francusku! Czy mógłbyś mi powiedzieć jak zdobyć tą broszurkę? Z Góry dzięki!

Deter- w te wakacje wybieram się (między innymi) na linię Maginota. Czy mógłbś mi przesłać na maila (saver@op.pl) to co zebrałeś/ znalazłeś w necie?

Dziękuję i pozdrawiam
Magach7
Napisano
Magach7, słuchaj generalnie zebralem z netu duzo informacji. Dostaniesz od nich informator jak trafic do obiektów za 5 EURO ale tylko do najwiekszych grup warownych. A z tego co widze sa obiekty niezagospodarowane. Pisz ma maila do mnie
Napisano
Seria Bellony, Budowle obronne, J.E. Kaufmann H.W. Kaufmann Linia Maginota nie przejdzie nikt", Warszawa 2002. Opisy i plany stanowisk, plany poszczególnych budowli. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie