Gość Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Szukam mapy lini Maginota, kto wie to dawac info. Napisalem do żabojadów, ale sie nie kwapią, Jest bardzo fajna strona w planami systemu, ale cała linia M bardzo długa. Moze ktoś był i wie co i jak jest grane, wiekszosc obiektów po 5 EURO za wstęp, ale sa jeszcze nie zagospodarowane
Forteca Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Zobacz na www.tourisme67.com/culture - Agencja rozwoju turystycznego Górnego Renu - przysyłają broszurkę La Ligne Maginot dans le Bas-Rhin" z mapkami dojazdowymi do udostępnionych obiektów oraz godziny otwarć (na ich terenie)
Magach7 Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Forteca- ni w ząb nie rozumeim po francusku! Czy mógłbyś mi powiedzieć jak zdobyć tą broszurkę? Z Góry dzięki!Deter- w te wakacje wybieram się (między innymi) na linię Maginota. Czy mógłbś mi przesłać na maila (saver@op.pl) to co zebrałeś/ znalazłeś w necie?Dziękuję i pozdrawiamMagach7
Forteca Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 W prawym górnym rogu na tej stronie masz trzy ikonki - jedna to adres mailowy, wystarczy napisac po niemiecku lub angielsku.
Gość Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Magach7, słuchaj generalnie zebralem z netu duzo informacji. Dostaniesz od nich informator jak trafic do obiektów za 5 EURO ale tylko do najwiekszych grup warownych. A z tego co widze sa obiekty niezagospodarowane. Pisz ma maila do mnie
dago Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Seria Bellony, Budowle obronne, J.E. Kaufmann H.W. Kaufmann Linia Maginota nie przejdzie nikt", Warszawa 2002. Opisy i plany stanowisk, plany poszczególnych budowli. Pozdrawiam.
arcady Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 W 13 numerze Fortecy jest dobry opis GW Schoenenbourg.PozdrawiamA
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.