bjar_1 Napisano 28 Październik 2003 Autor Share Napisano 28 Październik 2003 Znalazłem dzisiaj w starym domu opinacz ,ale nie wiem jaki to jest.Długość 21,5 cm ,szerokość 10,5 cm. Zapinany na 6 stalowych guzików ,kolor tak jakby sprany khaki...Proszę o pomoc w identyfikacji!!!pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Październik 2003 Autor Share Napisano 28 Październik 2003 Znalazłem dzisiaj w starym domu opinacz ,ale nie wiem jaki to jest.Długość 21,5 cm ,szerokość 10,5 cm. Zapinany na 6 stalowych guzików ,kolor tak jakby sprany khaki...Proszę o pomoc w identyfikacji!!!pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Październik 2003 Autor Share Napisano 29 Październik 2003 Byłem dzisiaj w tej chałupie - niestety drugiego opinacza nie było :( ,jedynym pocieszeniem jest znaleziona też w tym domu niemiecka menażka ,sygnowana C&CW 42.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Październik 2003 Share Napisano 28 Październik 2003 Coś krótki, bo jak sobie szyłem, to na moją nogę 35 cm to nie za dużo. Ale wygląda na polski. Jak z sukna w kolorze khaki, to może przedwojenny. Pewnie też były różne rozmiary. Czy on jest sukienny z obu stron?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Październik 2003 Autor Share Napisano 28 Październik 2003 Opinacz jest sukienny z obydwu stron. Guziki są tłoczone z blachy stalowej i mają po 4 dziurki.Czyli opinacz jest/może być polski przedwojenny?pzdr.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 28 Październik 2003 Share Napisano 28 Październik 2003 Witam !Kiedyś słyszałem że przedwojenne opinacze były z brezentu - sukienne były powojenne lub szyte przez partyzantów (?)- czy to prawda ? Dodaje zdjęcie przedwojennego opinacza który chyba był kiedyś na AllegroPozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Październik 2003 Autor Share Napisano 28 Październik 2003 Greg83pp dzięki! Mój jest taki sam ,powiedziałbym identyczny! Czyli jednak przedwojenny polski!Jutro idę do tej chałupy szukać drugiego do pary!Jeszcze raz wielkie dzięki!_pozdrawiambjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bjar_1
Znalazłem dzisiaj w starym domu opinacz ,ale nie wiem jaki to jest.
Długość 21,5 cm ,szerokość 10,5 cm.
Zapinany na 6 stalowych guzików ,kolor tak jakby sprany khaki...
Proszę o pomoc w identyfikacji!!!
pzdr
bjar_1
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.