Skocz do zawartości

GDAŃSK!

rukon1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przestancie juz!!.Facet zadal troche .......powiedzmy pytanie nie na miejscu
Niech lepiej napisze na jakiej dzielnicy mieszka to mozna mu ewentualnie dac yp" pod domem aby nie biegal za daleko
:))))
Napisano
Witam
Jeśli pytanie o ciekawe miejsca pada w dzialeMiejsca warte odwiedzenia" to chyba jest w odpowiednim miejscu.A jak ktoś nie ma nic do powiedzenia autorowi pytania to może lepiej niech się nie odzywa.Pozdro.
Napisano
u920" od razu zauważyłem , że miły z Ciebie gość ! chcesz mi podać miejsca do kopania ?! SUPER! A nie mógłbym na fali Twojej szczodrobliwości pojechać troche dalej? Wiesz .. apetyt rosnie:)) Nie mógłbyś sam mi czegoś wykopać w tych miejscach ? Zdobisz zdjęcia podrzucisz mi wszystki kiedy bede sączył browara i ... poczuje sie jak prawdziwy odkrywca ! To jak ? Wchodzisz w to?
Napisano
jaca2003" Widzę , że brylujesz na tym forum ciesząc sie niekłamanym podziwem gawiedzi ... pewnie jakieś powody są :) W zwiazku z tym mam pytanie Mozesz mi powiedzieć co przedstawia zdjecie? Mam cos podobnego niedalego domu ... Jeśli to cos fajnego to wyśle tam u920" żeby mi coś wykopał :)) /tak naprawdę to miły gość tylko na początku ma troche problemy z autoprezentacją :(( No więc? :))
pzdr. Mariusz
Napisano
a prawda .. zapomniałem :) mieszkam na Wiszących Ogrodach u920 ... wiec gdybyś jednak zdecydowałał sie mi cos wykopać (z okolic zdjęć jacy2003) będziesz to tachał góra kilometr .. też miły ze mnie facet, jak widzisz:)))
Napisano
Jeszcze jedno .. pozdrawiam dako. Chyba jedyny facet na tym forum bez paranoi, że chcą mu wykraść skarby . Dzięki stary!
Napisano
Te betonowe obiekty to niemieckie małe schrony przeciwlotnicze Dywidag":
Dywidag-Luftschutzzelle für 2 - 3 Personen"
prod. Dyckerhoff und Widmann KG

Co ciekawe, w Gdańsku widuję samochody-betomieszarki z logo Dyckerhoff". Firma ma swoją siedzibę w okolicy Kowali k/Gdańska.

Paranoik Beaviso
Napisano
Yyy, może dlatego że z betoniarni Dyckerhoffa na Kowalach jest bardzo blisko na poligon w Jasieniu??? ;-)
A na poważnie - nie wiem skąd tam się wzięły. Można przypuszczać, że Wojsko Polskie stwierdziło, iż taniej jest przewieźć kilka takich poniemieckich schroników z miasta niż budować od zera nowe obiekty na poligonie.

Zaśco do paranoikia - nie przepraszaj. Ja nim po części jestem :)

M.
Napisano
:)) jak chcesz tym paranoikiem... choc pewnie grasują na tym forum osoby , które sprytnie ciagną za jezyk ...
A może Niemcy w tym miejscu mieli swoj poligon, który przejęło wojsko

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie