JarekR Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 tak tak...masz rację.. słyszałem że poszło o Wandę bo nie chciała Niemca....a może z Niemcem?
draven85 Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 słyszałem, że podobno z Austriakiem niejakim Adolfem, ale to tylko pogłoski...
u920 Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Przestancie juz!!.Facet zadal troche .......powiedzmy pytanie nie na miejscuNiech lepiej napisze na jakiej dzielnicy mieszka to mozna mu ewentualnie dac yp" pod domem aby nie biegal za daleko:))))
jaca2003 Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Kol U 920 jak mu dasz typ pod domem to on wynajmie ludzi do szukania aby sie nie męczyc.pozdrawiam
dako Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 WitamJeśli pytanie o ciekawe miejsca pada w dzialeMiejsca warte odwiedzenia" to chyba jest w odpowiednim miejscu.A jak ktoś nie ma nic do powiedzenia autorowi pytania to może lepiej niech się nie odzywa.Pozdro.
jaca2003 Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Dako a moze zanim dopiszesz przeczytaj całośc?Jak można mieszkac i nie wiedzie?Pozdrawiam
rukon1 Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 u920" od razu zauważyłem , że miły z Ciebie gość ! chcesz mi podać miejsca do kopania ?! SUPER! A nie mógłbym na fali Twojej szczodrobliwości pojechać troche dalej? Wiesz .. apetyt rosnie:)) Nie mógłbyś sam mi czegoś wykopać w tych miejscach ? Zdobisz zdjęcia podrzucisz mi wszystki kiedy bede sączył browara i ... poczuje sie jak prawdziwy odkrywca ! To jak ? Wchodzisz w to?
rukon1 Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 jaca2003" Widzę , że brylujesz na tym forum ciesząc sie niekłamanym podziwem gawiedzi ... pewnie jakieś powody są :) W zwiazku z tym mam pytanie Mozesz mi powiedzieć co przedstawia zdjecie? Mam cos podobnego niedalego domu ... Jeśli to cos fajnego to wyśle tam u920" żeby mi coś wykopał :)) /tak naprawdę to miły gość tylko na początku ma troche problemy z autoprezentacją :(( No więc? :)) pzdr. Mariusz
rukon1 Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 a prawda .. zapomniałem :) mieszkam na Wiszących Ogrodach u920 ... wiec gdybyś jednak zdecydowałał sie mi cos wykopać (z okolic zdjęć jacy2003) będziesz to tachał góra kilometr .. też miły ze mnie facet, jak widzisz:)))
rukon1 Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 Jeszcze jedno .. pozdrawiam dako. Chyba jedyny facet na tym forum bez paranoi, że chcą mu wykraść skarby . Dzięki stary!
beaviso Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Te betonowe obiekty to niemieckie małe schrony przeciwlotnicze Dywidag":Dywidag-Luftschutzzelle für 2 - 3 Personen"prod. Dyckerhoff und Widmann KGCo ciekawe, w Gdańsku widuję samochody-betomieszarki z logo Dyckerhoff". Firma ma swoją siedzibę w okolicy Kowali k/Gdańska.Paranoik Beaviso
rukon1 Napisano 24 Luty 2007 Autor Napisano 24 Luty 2007 Dzięki. Nie wiesz skad sie te schrony wzięły na polskim poligonie? PS. MOŻE SIE ZAGALOPOWAŁEM ...
beaviso Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Yyy, może dlatego że z betoniarni Dyckerhoffa na Kowalach jest bardzo blisko na poligon w Jasieniu??? ;-)A na poważnie - nie wiem skąd tam się wzięły. Można przypuszczać, że Wojsko Polskie stwierdziło, iż taniej jest przewieźć kilka takich poniemieckich schroników z miasta niż budować od zera nowe obiekty na poligonie.Zaśco do paranoikia - nie przepraszaj. Ja nim po części jestem :)M.
rukon1 Napisano 25 Luty 2007 Autor Napisano 25 Luty 2007 :)) jak chcesz tym paranoikiem... choc pewnie grasują na tym forum osoby , które sprytnie ciagną za jezyk ...A może Niemcy w tym miejscu mieli swoj poligon, który przejęło wojsko
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.