darcos Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 Co to za transporter stoi w skansenie w Tomaszowie. Podobono to unikat na skale światową. Prosże o identyfikację
Cronos Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Tak to unikat na skale światową... SdKfz 8/DB 10 nazwany Lufcikiem"Pozdrawiam
darcos Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 Dzięki za odpowiedź. A widziałeś to cudo? Z tego co słyszałem to było wielu chętnych na zakup. ale Skansen trwa przy swoim i nie sprzedajew
Klucha 72 Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 W zeszłym roku na zimowej rekonstrukcji prawie ruszył(zerwałą sie gąsienica),ale można było go obejrzeć z bliska.Ogólnie całkiem fajnie się prezentuje.
jacek-26 Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 To nie jest własność skansenu rzeki Pilicy ,także skansen nie ma prawa go sprzedać. Choć były propozycje z zachodu na zamianę na jeżdżącego PzKpfw III.
huk 100 Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 Panowie to co piszecie to jest śmieszne daje tu link- muzeum http://www.skansenpilicy.pl/galeria.php?id=1 i daje swoje fotki które już tu były na forum – jeszcze jedna sprawa wziąłem trochę młodzieży i pojechaliśmy w dzień wolny od pracy 170km do muzeum –z jakiejś przyczyny było zamknięte –poprosiłem faceta który wyszedł przed bramę żeby nas puścił dosłownie na 5 minut bo chcieliśmy tylko rzucić okiem na lufcika i że tyle przejechaliśmy na dwa samochody –wiecie co facet kazał uciekać i tyle-dodam tylko tyle że ci którzy mnie znają wiedzą że byłem z dziećmi z domu dziecka –pozdrawiam
huk 100 Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 O jeju dałem d…. przeszukiwałem stare wątki o lufciku i znalazłem taki -http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=30970#30970 i coś mi się porypało że to było również w tym wątku hehe-wszyskich w tym nowym wątku przepraszam na kolanach -pozdro
Pytanie
darcos
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.