Skocz do zawartości

Rutus First- nastawy?

Igomas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Od dluzszego czasu mam Rutusa Firsta, i jestem bardzo zadowolony. Co mialem znalezc, znalazlem, fanty ladne w lapki wpadly, tylko sie tak zastanawiam, jakich wy, ludzie bardzoeij zawansowani odemnie, uzywaja ustawien w tym wykrywaczu. Prosilbym o podanie waszych ustawienien, jakich zawsze uzywanie na MILITARCE i na DROBNICY. W sumnie narazie na wykopkach bawilem sie tylko dyskryminacja, a reszte zostawilem w takim stanie jak kupilem- i tak bylem zadowolony :) Wiec prosilbym was o nastawy do Rutusa Firsta na militarke i drobnice. Jak tu z czuloscia, i z ustawieniem gleby" ? ;)

Pozdrawiam
Igomas
Napisano
A co za różnica - czy to drobnica czy grubsze śmieci - czułość i grunt mają odpowiadać warunkom terenowym. Dajesz na początek czułość na maxa, a grunt na 3/10. Jeśli wykrywacz daje sygnały bez ładu i składu to spróbuj dać grunt wyżej, tak do 4/10, 5/10. Jeśli nadal to spróbuj odjąć ciut czułości, na 9/10. Jeśli nadal jest źle to daj więcej eliminacji gruntu (6-7/10). W praktyce rzadko się zdarza taka konieczność. Ja chodzę z czułością 9/10, gruntem różnie (od 3 do 5 na 10 wystarcza) i nie kombinuję dopóki nie trafię na dziwne warunki. Ale jakoś nie trafiam. Chodzę na dynamiku.

Aby sprawdzić czy grunt nie jest zbyt isko" ustawiony polecam szybkim ruchem unieść sondę znad ziemi. Jeśli piśnie to dodajemy jedną kreskę gruntu. Powtarzamy aż do ustania tego objawu i wtedy grunt jest git - nie za mały i nie przesadzony.

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie