Skocz do zawartości

Co po ace250.

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jestem bardzo zadowolony z mojego pikaczu.
Ale, jak to człek chcę czegoś więcej:)
-Sprzęt ma być również na drobnicę.
-Musi być tak samo prosty w obsłudze jak asior(strojenie sprowadzone do minimum).
-Duży zasięg i pewna dyskryminacja.
-Mile widziany wyświetlacz ciekłokrystaliczny.
-Cena do 2500 zł.
Mam pewne typy, ale chciałbym zasięgnąć opinii forumowiczów. Za wszystkie dziękuje.
Pozdrawiam.
Napisano
Wykrywacz metali Garrett GTI 2500 mysle ze do 2500 kupił byś uzywanego GTI 2500. Karpik sam miałem Garetta Ace 250 i teraz mam Garrett Master Hunter CX Plus tylko ze poszedł do naprawy i juz tęsknie za nim. W garrettach najbardziej lubie to co ty [ Musi być tak samo prosty w obsłudze jak asior(strojenie sprowadzone do minimum) ] .

Jesli miałeś wcześniej Garretta to moze warto się zastanowić nad innym modelem garretta.
Napisano
Sprawa wygląda tak:
Dwa proste, pewne wykrywacze którymi mogę się wymieniać z tatą, szyszunią lub kolegą.
Takie rodzinne i firmowe wypady mogą być owocne.
Czy tylko garrett zapewnia taki tryb pracy?
Napisano
Wiesz ja mam teraz tez dwa wykrywacze . Drugi to cyklop 2 kupiłem go za małe pieniądze aby zabierać brata lub tate na wypady wiesz samemu jak się kopie troszke nydno. Z cyklopem 2 byłem kilka rezy w terenie dyskryminacja i zasięgi bardzo dobre ale aby go dostroić to inna bajka jak w garrecie , dostrajanie cyklopa 2 w porównaniu z garrettem to juz inna bajka trzeba trosze się napracować aby były efekty.
Napisano
Czy są jakieś inne wykrywki spełniające (mniej więcej)takie kryteria, czy lepiej się skupić na poszukiwaniu używanego 2500?
Pomóżcie Panowie.
Pozdrawiam.
Napisano
Witaj karpik,

Jakie są najlepsze ustawienia w ace 250 na militarke a jakie na monety? Jak robiłem testy w domu to przy militarce pokazywał na wyświetlaczu kapsle i kluczyk od puszki. Jaka czyłkość jest najlepsza?
  • 2 weeks later...
Napisano
Sprzedałem ace 250 miałem go rok znalazłem nim mnóstwo monet i kolorowej drobnicy byłem bardzo zadowolony . Uzbierałem 2200 i kupiłem GTP 1350 wyszłem na pole i załamanie za ciężki ręka mi po godzinie wysiadła. Powolny mało reagował na drobne przedmioty zasięgi takie same jak ace w sumie ma bajery które sa nie potrzebne podświetlanie obrazowść na która nie patrzylem . WIEC GO ODESŁALEM I ZNOWU KUPIŁEM ACE 250 NA DROBNICE SUPER zawiódl mnie GTP 1350
Napisano
Tak Krzychu330- ace to świetny sprzęt dla początkującego jak i bardziej zaawansowanego. Dlatego ace został, ale sprzęty chodzą parami- zamówiłem x-70. Z tego co piszą, lepszy od gtp, a podobno nawet od gti. A więc za tydzień będą testy zasięgów w glebie(narazie na podstawowych, początkujących" nastawach x-70), a jak obcykam to będe chodził na dwie ręce:)))
Napisano
Instrukcja przewertowana i nie ma narazie problemów co i jak. Jest też napisane jak odróżnić cewki;) Mam nadzieję, że pójdzie tak łatwo w terenie. Może w weekend uda się wyjść.
Pozdrawiam terrarzy.
Napisano
Na początek szybko przeleciałem stare miejscówki, byłem ciekawy co ace zostawił".
Tam gdzie wyszły sreberka, wyszło jeszcze jedno.
Tam gdzie wyszły fenisie, wyszły jeszcze trzy.
Tam gdzie zbierałem łuski wyszło jeszcze sporo.
Wniosek jeden- polepszyło się:)
Z obsługą żadnych problemów, a miałem jakieś śmieszne obawy.
Chodziłem w trybie dyskryminacji-1, czułość 28, truck.

Nie chcę zakładać nowego wątku- może tu mi ktoś pomoże:
Pytanko co do truck'a- czytałem gdzieś post, że najpierw trzeba dostroić do gruntu, a później dopiero przejść do track. Nie widzę w tym sensu przecież w tracku sam się dostraja. Czy mam rację?

Czy sprzęt traci coś na zasięgu pracując w trybie śledzenia w porównaniu z dostrojeniem ręcznym tj. czy lepiej dostrajać ręcznie czy pracować w trybie śledzenia gruntu?
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie