greg83pp Napisano 26 Październik 2003 Autor Share Napisano 26 Październik 2003 Witam !Niedawno znalazłem w piwnicy niemieckie pudełko - wymiary 17/9/5cm , kolor szaro-oliwkowy , lakier błyszczący z czrnymi napisami : DR Verbandpäckchen ACo to może być -pojemnik na opatrunki, apteczka ?PozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 26 Październik 2003 Autor Share Napisano 26 Październik 2003 Witam !Niedawno znalazłem w piwnicy niemieckie pudełko - wymiary 17/9/5cm , kolor szaro-oliwkowy , lakier błyszczący z czrnymi napisami : DR Verbandpäckchen ACo to może być -pojemnik na opatrunki, apteczka ?PozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Październik 2003 Share Napisano 29 Październik 2003 Witam !Ciekawe , może to faktycznie coś w rodzaju apteczki kolejowej albo np. Bahnschutz (?)PozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Październik 2003 Share Napisano 29 Październik 2003 A może po prostu Deutsches Reich".Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Październik 2003 Share Napisano 28 Październik 2003 A może DR" to Deutsche Reichsbahn" - czyli Koleje Rzeszy?pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yupiter Napisano 27 Październik 2003 Share Napisano 27 Październik 2003 Verbandpäckchen znaczy w dosłownym tłumaczniu tyle, co pakunek opatrunkowy, czyli po naszemu może być odchudzona" apteczka.DR może znaczyć Deutsches Rote Kreuz, czyli Niemiecki Czerwony Krzyż.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
greg83pp
Witam !
Niedawno znalazłem w piwnicy niemieckie pudełko - wymiary 17/9/5cm , kolor szaro-oliwkowy , lakier błyszczący z czrnymi napisami :
DR
Verbandpäckchen
A
Co to może być -pojemnik na opatrunki, apteczka ?
Pozdrawiam
Grzesiek
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.