greg83pp Napisano 26 Październik 2003 Autor Napisano 26 Październik 2003 Witam !Niedawno znalazłem w piwnicy niemieckie pudełko - wymiary 17/9/5cm , kolor szaro-oliwkowy , lakier błyszczący z czrnymi napisami : DR Verbandpäckchen ACo to może być -pojemnik na opatrunki, apteczka ?PozdrawiamGrzesiek
greg83pp Napisano 26 Październik 2003 Autor Napisano 26 Październik 2003 Witam !Niedawno znalazłem w piwnicy niemieckie pudełko - wymiary 17/9/5cm , kolor szaro-oliwkowy , lakier błyszczący z czrnymi napisami : DR Verbandpäckchen ACo to może być -pojemnik na opatrunki, apteczka ?PozdrawiamGrzesiek
Gość Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Witam !Ciekawe , może to faktycznie coś w rodzaju apteczki kolejowej albo np. Bahnschutz (?)PozdrawiamGrzesiek
Gość Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 A może po prostu Deutsches Reich".Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 A może DR" to Deutsche Reichsbahn" - czyli Koleje Rzeszy?pzdrbjar_1
yupiter Napisano 27 Październik 2003 Napisano 27 Październik 2003 Verbandpäckchen znaczy w dosłownym tłumaczniu tyle, co pakunek opatrunkowy, czyli po naszemu może być odchudzona" apteczka.DR może znaczyć Deutsches Rote Kreuz, czyli Niemiecki Czerwony Krzyż.Pozdrawiam
Pytanie
greg83pp
Witam !
Niedawno znalazłem w piwnicy niemieckie pudełko - wymiary 17/9/5cm , kolor szaro-oliwkowy , lakier błyszczący z czrnymi napisami :
DR
Verbandpäckchen
A
Co to może być -pojemnik na opatrunki, apteczka ?
Pozdrawiam
Grzesiek
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.