Jump to content
  • 0

Drzwiczki od pieca.

dominiczeq

Question

Posted

Witam! Oto mój ostatni wykopek - drzwiczki od pieca kaflowego :) Nigdy nie wiadomo co w glebie piszczy". Znalazłem je na terenie dawnej Galicji, więc dziwi mnie ten pruski orzeł...Proszę o pomoc szanowne grono w identyfikacji liter znajdujących się na orle -pewnie to będzie odpowiedzią na pytanie kto był właścicielem tego pieca. Pozdrawiam.

5 answers to this question

Recommended Posts

Posted

Witam! Oto mój ostatni wykopek - drzwiczki od pieca kaflowego :) Nigdy nie wiadomo co w glebie piszczy". Znalazłem je na terenie dawnej Galicji, więc dziwi mnie ten pruski orzeł...Proszę o pomoc szanowne grono w identyfikacji liter znajdujących się na orle -pewnie to będzie odpowiedzią na pytanie kto był właścicielem tego pieca. Pozdrawiam.

Posted
Witam ponownie! Nie wierzę, że nikomu z szanownego grona nie przychodzi nic do głowy! Zdaję sobie sprawę, że łatwiej rozróżnić Mausera pierwszowojennego od np. portugalskiego, ale chyba ktoś gdzieś coś skojarzy...Szacunek.
Posted
witam, to niekoniecznie jest pruski orzeł. a co do liter, ciężko będzie.pozdrawiam
Posted
Witam! Najpierw długo odmakały w nafcie /2-3 tygodnie/, potem delikatnie FOSOLEM /bardzo delikatnie/, dużo cierpliwości i efekt końcowy na zdjęciu. Pozdrawiam.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information