Skocz do zawartości
  • 0

Drzwiczki od pieca.

dominiczeq

Pytanie

Napisano

Witam! Oto mój ostatni wykopek - drzwiczki od pieca kaflowego :) Nigdy nie wiadomo co w glebie piszczy". Znalazłem je na terenie dawnej Galicji, więc dziwi mnie ten pruski orzeł...Proszę o pomoc szanowne grono w identyfikacji liter znajdujących się na orle -pewnie to będzie odpowiedzią na pytanie kto był właścicielem tego pieca. Pozdrawiam.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Oto mój ostatni wykopek - drzwiczki od pieca kaflowego :) Nigdy nie wiadomo co w glebie piszczy". Znalazłem je na terenie dawnej Galicji, więc dziwi mnie ten pruski orzeł...Proszę o pomoc szanowne grono w identyfikacji liter znajdujących się na orle -pewnie to będzie odpowiedzią na pytanie kto był właścicielem tego pieca. Pozdrawiam.

Napisano
Witam ponownie! Nie wierzę, że nikomu z szanownego grona nie przychodzi nic do głowy! Zdaję sobie sprawę, że łatwiej rozróżnić Mausera pierwszowojennego od np. portugalskiego, ale chyba ktoś gdzieś coś skojarzy...Szacunek.
Napisano
witam, to niekoniecznie jest pruski orzeł. a co do liter, ciężko będzie.pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie