yasioo Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 Dzien dobry,Chcialbym sie zapytac czy moze ktos sie orientuje jak znalezc w Londynie sklep z wykrywaczami metali. A moze ktos z poszukiwaczy wie gdzie sa takie sklepy i moze podac adres? Szczegolnie interesuje mnie sklep gdzie sprzedaje sie wykrywacze marki C.scope. Yasioo yasiooxx@wp.pl
ARKADIO.IE Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Witam to Ci się przyda.pozdrawiamhttp://www.katalog.cbank.pl/index.php?c=/Shopping/Recreation/Outdoors/Metal_Detectors/
ARKADIO.IE Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 witam lekko się pominołem ,ale masz tu właściwehttp://www.joanallen.co.uk/search98.htmlpozdrawiam
yasioo Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 Dobry wieczor,Widac ze dobry sklep, ze ma dobre ceny na c.scopea, ale czy nie ma zadnych sklepow w Londynie, gdzie mozna odebrac od reki, obejrzec? W kazdym razie dziekuje za przydatna informacje i pozdrawiam, chyba sie skusze na tego scopea 1220R. Jan Panasiuk
ARKADIO.IE Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Witam ,mam tylko jedno pytanko do czego ten C.s ma być?pozdrawiam
Łukasz Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Witam! Cześć Jasiek! Co? Zatęskniłeś za detektorem? Ja za jakiś czas kupuję Minelaba Sovereigna GT. Żałuję, że wtedy Twojego Elite'a nie wziąłem... Teraz świetnie chłopakom służy!A o C Scopie poczytaj. Kolega ARKADIO.IE na pewno Ci pomoże- kopie z C Scope'ami. :-)Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 O taki wątek zauważyłem:http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=348189Pozdrawiam, Łukasz
yasioo Napisano 8 Luty 2007 Autor Napisano 8 Luty 2007 Witam,C.scope ma byc do monet przede wszytkim, a wiem ze to sa super wykrywki, jedyny jak dla mnie problem to przenoszenie i ciezar, ale z tym sie poradzi. Zatesknilem w tej pokreconej Anglii za kopaniem. Aha i jeszcze jedno - jak przewiezc wykrywacz do Polski? Da rade w bagazu w samolocie? Czy moze mozna wyslac?? Jan Panasiuk
Łukasz Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Witam! Ech... jeśli zależy Ci na wygodnym transporcie to szukaj sprzętu, który po złożeniu wchodzi do plecaka. Może White's? Siedzisz w Anglii chcesz mieć super sprzęt to bierz XLT. Przypuszczam, że Arkadio przyzna mi rację? :-) Pozdrawiam, Łukasz
ARKADIO.IE Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Witam Łukasz widzę decyzja podjęta:)yasio co kupi to kupi,ja osobiście wolę połazić i pokopać,ale nie ustawiać,i zastanawiać się czy wszystko zostało poprawnie ustawione,jest tego zbyt wiele.Ale sprzęcik ok.Propo monetek to jesli C.scope to R-1 .odnosnie transportowania wykrywaczy samolotem nie widzę problemu.nie jest taki długi przecieżpozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Witam Łukasz ,ale czemu XLT,troszkę lepciejszy jest DFX przecie :)pozdrawiam http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=316036
VanWorden Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Witam!To trochę nieporozumienie. DFX nie jest lepciejszy", jest po prostu inny :)PozdrawiamVW
yasioo Napisano 9 Luty 2007 Autor Napisano 9 Luty 2007 Dobry wieczor,Nie watpie ze DFX i XLT to super sprzety, ale ja nie chce takiego drogiego wykrywacza. A moze ktos moze mi doradzic jaki wykrywacz najlepiej sie sklada do plecaka? Bo c.scope nie sklada sie najlepiej, pamietam ze kolega go wozi w worku wojskowym i jakos daje rady, ale jest to duzy sprzet nawet po zlozeniu. A wlasnie to przenoszenie i ciezar przeszkadzalo mi w Minelabie i czesto zniechecalo do poszukiwan.
yasioo Napisano 9 Luty 2007 Autor Napisano 9 Luty 2007 Dobry wieczor,Nie watpie ze DFX i XLT to super sprzety, ale ja nie chce takiego drogiego wykrywacza. A moze ktos moze mi doradzic jaki wykrywacz najlepiej sie sklada do plecaka? Bo c.scope nie sklada sie najlepiej, pamietam ze kolega go wozi w worku wojskowym i jakos daje rady, ale jest to duzy sprzet nawet po zlozeniu. A wlasnie to przenoszenie i ciezar przeszkadzalo mi w Minelabie i czesto zniechecalo do poszukiwan.
ARKADIO.IE Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 Witam yasioo,odnośnie C.scope ma on długośc 81cm jedna częsc z podłokietnikiem ,dzieląc się na dwie częsci.Nie mam pojęcia o co chodzi z tym transportem(myślałem że mówimy o samolocie) ale jak widzę zostało to znów dziwnie odebranepozdrawiam
yasioo Napisano 10 Luty 2007 Autor Napisano 10 Luty 2007 Dobry wieczor,Nie zostalo to dziwnie odebrane. Podales mi cenna wskazowke ze jak wloze do bagazu glownego to bedzie wszytko w porzadku. A ja poruszylem kolejna sprawe skladania wykrywacza gdy juz sie wyrusza na wykopki, potrzebuje miec sprzet latwy w transporcie tylko dlatego ze jak wroce do Polski to bede sobie wsiadal z plecakiem do autobusu i jechal na wykopki, wiec to musi byc wygodne w przenoszeniu. Dziekuje Panu za cenne porady i zaangazowanie w odpowiedz na moje pytanie. Jan Panasiuk
ARKADIO.IE Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Witam yasioo do każdego sprzetu jest taki dodatek jak torba,do dośc bezpiecznego transportu,ma dwie przegródki? chodzisz z tym jak prawie z rakieta do tenisa? pozdrawiam
Łukasz Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Witam! Ech Jasiek... jak zwykle marudzisz! Jest cała gama plecaków turystycznych, do których na pewno wejdzie Ci C Scope, Minelab (oczywiście po wcześniejszym złożeniu na 2). Znajomy w DeCathlonie za nieduże pieniążki - 70-80zł - kupił naprawdę fajny plecak! Pamiętasz Garretta GTI2500 mojego kumpla? Sprzęt na moniaki spoko, a składa się pierwsza klasa!!!Pozdrawiam, Łukasz
VanWorden Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Witam!Bez cienia wątpienia z tych sprzętów, które są dostępne na polskim rynku, najlepiej składa się X70. Tu nawet nie ma konkurencji - wyświetlacz/procesor można włożyć nawet do damskiej torebki:) Zarówno wymiary jak i ciężar absolutnie wzorcowe. Wiem co mówi yasioo bo choć wszystko można dopasować do przenoszenia danego wykrywacza, to toreb/plecaków z prawdziwego zdarzenia jest jak na lekarstwo.PozdrawiamVW
ARKADIO.IE Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 witam odnośnie X-70 to fakt jest najlepsza,najszybciej sie składa ,ale jest to jedna strona medalu? im więcej częsci do rozkręcenia tym więcej luzu po pewnym czasie:)ps.Van jak to do damskiej torebki,bo nie jestem chyba na czasie?:)pozdrawiam:)
ARKADIO.IE Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Witam ,nie mam zamiaru sie :) Ja nie jestem człowiekiem, który lubi coś składać w lesie? Jakoś sobie tego nie wyobrażam rozkręcić/skręcić/skręcic i rozkręcic? Jakeś to jest dziwne.A co mają powiedzieć golfiści,maja przerąbane. Odnośnie transportu w środkach lokom jest to zrozumiałe, i jest dośc proste rozwiazanie ,trzeba sobie coś uszyć wybornego,i wygodnego w/własnych wymagań:)A X-70 to swoją drogą tez wyjscie ,ale do jakiegoś plecaka ją wpychać,przecie sie podrapie:)Takie mam na takie sprawy poglądy,ale mam wrażenie ,że nam społeczeństwo wymięka,boją się wszystkiego co cierzkie:)pozdrawiam i bez urazy:)
foni1969 Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Panowie niewątpliwie TESORO jest w przenoszeniu naj!naj!O jego wadzę nie ma co tu wspominać.Po paru godzinach szukania można zapomnieć,że ma się go wdłoni i nie chcąco nadepnąć na cewe.Pozdrawiam wszech obecnego Łukasza!!!Bajo! Bajo!
Łukasz Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 Witam! No tak... Na wstępie pragnę uroczyście podziękować za pozdrowienia foni! Ja również przesyłam Ci moc uścisków i całusów z zamrożonego Białegostoku!Wszystko fajnie... tylko jedno pytanie. Wykrywacz kupujemy do szukania, czy do rozkręcania!? Co z tego, że będziemy mieli sprzęt rozkładany niczym namiot- każda część oddzielnie. Założę się, że po czasie ciągłego skręcania, wsuwania, wyciągania całą konstrukcję szlag trafi... Koledzy, którzy biegają z Tesoro wyklinają śrubę łączącą wysięgnik zaraz obok elektroniki. Po czasie wszystko zaczyna się machać i skrzypieć (podobno ohydny dźwięk...).Myślę, że lepiej pójść w kierunku skuteczności sprzętu niż szukać detektora, który schowamy w torebce matki, żony czy kochanki...Dla chcącego nic trudnego. Znam jednego faceta co Minelaba Explorera któregoś tam woził w torbie na rakiety t(p)ennisowe :-D na Jawie50 made for Afrika Korps. (pozdrawiam foniego :-D ).Na zakończenie- te foni, jak dobrze pójdzie jutro kupuję mienalaba. :-) Pozdrawiam, Łukasz
VanWorden Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 Witam!Troszkę się tu chyba wszyscy nie rozumiemy;) Jasne, że można sobie coś uszyć albo używać torby do kijów golfowych, snowboardu czy innego wynalazku, w deszczu można założyć reklamówkę albo dźwigać sprzęt cięższy od MG, tylko po co? Żeby udowodnić sobie jacy to jesteśmy wardzi"?:))Ja mówię o w pełni profesjonalnym podejściu do sprzętu i poszukiwań. Dla mnie bardzo często liczy się dyskrecja i maksymalna mobilność bo poszukiwania odbywają się czasem w trudno dostępnym terenie. Podróżowanie ze sprzętem jest także sprawą bardzo istotną bo chodzi nie tylko o miejsce na sprzęt, ale też o niezwracanie na niego uwagi. Pod tym względem X70 nie dorównuje nic w Polsce. Ja nie mówię o ciągłym składaniu i rozkładaniu, ale przynajmniej jeśli przyjdzie taka potrzeba to masz tę opcję. W innych sprzętach nie. I tu nie ma co polemizować - Ci, którzy porównują X70 do innych detektorów pod tym względem, albo nie mieli z nią jeszcze do czynienia albo bardzo krótko.. Jakość wykonania jest świetna i tam nie ma co skrzypieć" się machać" i szlag trafiać":) PozdrawiamVW
foni1969 Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 Arkadio--i tu jestem całym sercem z tobą!!Mam W d... czy mi się rozkręca itd.Najważniejsze dle mnie jest to żeby mi pasował i żebym go rozumiał.Reszte nie ma znaczenia.Właśnie kupiłem 5tego juz minelaba i bedzie tak z nowymi wersjami.Pasuja mi mimo,że mają swoje wady.Każdy musi się wstrzelić w swój wykrywacz.Łukasz pozdrawiam Władeczku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.