PPSZ Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 Jak podłonczyc bieguny i jaki użyc roztwur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 zobacz tu, na tej stronie sposób przeprowadzenia elektrolizy jest fajnie opisany:http://mauser98k.internetdsl.pl/elekt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 Na tej stronie o mauserkach zalecają sól do elektrolitu i to jest zdecydowanie do dupy. Do elektrolizy 10% NaOH, z braku czystek może być Kret ale nie sól kuchenna.WojtekPSJest coś takiego jak wyszukiwarka na forum!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Witajcie,Do tej pory procesem elektrolitycznego usuwania korozji nie interesowałem się, ponieważ warunki domowe nie pozwalają mi na rozłożenie się z cały potrzebnym do tego sprzętem. Dzisiaj jednak trafiłem na Allegro na taką aukcję:http://www.allegro.pl/item165834834_zasilacz_do_czyszczenia_elektrololitycznego_schema.html#photoZastanowiła mnie uwaga jej autora, który napisał, że „..Do czyszczenia małych przedmiotów można użyć ładowarki od telefonu komórkowego…” (w moich warunkach ładowarka do telefonu / zasilacz do drukarki, byłby wygodniejszym rozwiązaniem niż prostownik akumulatorowy). Czy jest to Waszym zdaniem prawda? I jaki przedmiot w takim przypadku mógłby być przedmiotem „małym”? – chodzi mi o to jakiej maxymalnie wielkości przedmioty można było by tą metodą czyścić?Z góry dziękuję Wam za wszystkie opiniePozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Czytałem tak o monetkach, one są z reguły małe.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Ten gość z Alledrogo jest genialny, wymyślił i opatentował elektrolize. :)Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huball Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 Moze ktos wstawic schemat elektrolizy w oparciu o adowarke/zasilacz do akumulatorow samochodowych (6/12V i 4 A) ??? Z gory dziekuje i pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.