garret Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 witam.jestem posiadaczem garret ace150.chodzilem z nim przez dwa tyg.az spadl snieg.znalazlem troche monet np;6 boratynek,guzik z piatka,medalik,2 szkaplerze,kule muszkietowe,amunicje karabinowa,wszystko na glebokosci do 20cm.na all metal wydarlem dziure na pol metra a tam jakies zelastwo wielkosci piesci.prosze posiadaczy tego wykrywacza o opinie i zasiegi.
garret Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 dwie garscie amunicji karabinowej,luski,kupe jakiegos badziewia.konkretnych militatii to nie bo tak naprawde nie szukalem.dzis mialem jechac na okopy,ale za oknem biale szalenstwo.a ty co znalazles i jak glugo w tym siedzisz?ja jestem poczatkujacy.
pretorian(L) Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Witam.Posiadam ten sprzęt od roku.Militarii nie zbieram chyba,że same"wyjdą.Ace150 jest bardzo czuły i wyłapuje wszystko od wspomnianych boratynek i malutkich kolorków do wiader na głębokości około 1m.Drobnica w tym monety wychodziły mi tak jak u Ciebie do ok.20cm.Długa droga przed tobą żeby opanować sygnały.Musisz go poznać.Ja po rocznym chodzeniu niemam pojęcia czy zlokalizowałem carskie kopiejki czy nakrętke po wódce.Jak ktoś napisał:Najlepsza idehtyfikacja to saperka:).Jak będziesz miał pytania co do tego Pikaczu" pisz.
czaja Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 A co sądzicie o ace 250?Proszę o opinię na co jest najlepszy.Dzięki.
garret Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 dzieki za odp.masz racje,sprzet trzeba poznac.czasem zastanawiam sie czy nie lepszy bylby ace 250.a co do namierzania fanta w ziemi, to moj sprzet jest ok. kopalem sam w nocy do latarki,i nie mialem problemow z wyciagnieciem boratynki.ucieszyles mnie tym wiadrem z metra.militaria tez mnie interesuja,typu bagnet,klamra,chelm.czytalem o akumulatorkach.czy mozna je uzywac?.jeszcze jedno pytanie-jakie najlepsze nastawy na monety,jakie na np.chelm?pozdrawiam.
pretorian(L) Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Ustawienia na monety to tryb Jewelry.Nieuzywam Coin ponieważ tryb ten pomija nikiel a słabej bróby srebra i boratynki pokazują sie jako nikiel.Czułość na Trzy i można zamiatać".Moneta przeważnie to silver(cion)i głębokość 4.Oczywiście inny sygnał nie wyklucza monety.Co do stalowych dużych przedmiotów takich jak chełm czy Gruby kawał stali,lub okrągły przedmiot metalowy wykrywacz gubi sie"pokazuje to silver to rings to iron i głębokość +6.Małe przedmioty też są pokazane na głębokości +6 choć są zaraz pod ziemią.Jak pisałem wcześniej jak nie wykopiesz to sie nie dowiesz co to jest.A co do ace 250 to po śledzeniu wątków zachowuje sie podobnie jak jego młodszy brat.Jest to uniwersalny sprzęt jednak z przewagą na drobnice kolorową
pretorian(L) Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Tak kup sobie ładowarke i akumulatorki,bo zbankrutujesz:)Bagnet czy klamra stalowa wyświetli sie zapewne jako iron i trzeba ustawić tryb all metal,jednak używał bym tego trybu tylko w pewnych miejscach.Gdzie wiesz,że może to tam być inaczej nakopiesz kupe gwoździ,podkładek,drutów stalowych,śrób,nakrętek itp
karpik Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Posiadam 250-tke i porównując ze 150, różnica polega głównie na potrzebnym pinpint'cie, rozbudowanej dyskryminacji(dla niektórych jest to wada, bo podobno częściej się myli) i możliwości ustawienia dokładniejszej czułości(150-4 stopnie czułości, 250-8).Pozdrawiam.
garret Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 dzieki pretorian za pomoc.ale wnioskujac z wypowiedzi to 150 lepiej bierze zelazo od 250.ogolnie jestem zadowolony z zakupu.i pytanko;nie mam oslony na sonde,czy to jej nie zaszkodzi?na razie jak trzeba to owijam folia.a powiesz co wykopales ciekawego?
pretorian(L) Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Ja nie zakładam osłony.Po roku stan cewki jest dobry.Moje najlepsze trafienie to 20kopiejek/40groszy 1850r stan monety II :)Więc sprzęt się zwrucił po 2 tygodniach,jednak później było coraz gorzej ogólnie 4 sreberka pare kilo drobnicy(łuski,medaliki,monety miedziane,skrzynka z amunicją,janczar)i inne miedziano podobne rzeczy.
garret Napisano 8 Luty 2007 Autor Napisano 8 Luty 2007 witam.czy ktos szukal w okopach ace 150?ciekaw jestem jak ten sprzet daje sobie rade.a jakie nastawy najlepsze ?wiem ze na all metal,ale jaka czulosc?jak tylko u nas zejdzie troche tego bialego ruszam w teren .pozdrawiam.
garret Napisano 9 Luty 2007 Autor Napisano 9 Luty 2007 witam.niestety ale mam ace 150 wiec ci nie pomoge,ale sprawdz dobrze na forum tam naprawde cos znajdziesz.a jak ci sie kopie z ta wykrywka? w koncu maja takie same sondy.
dominer Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 nie ma tam duzo opcji ustawien :) ale zalezy co zamierzasz szukac, mnie interesuje tylko drobnica i kolorki wiec korzystam z trybu jewelery bo coins jest wystandaryzowany na monety amerykanskie i nie sprawdza sie w polsce zbytnio. pozdro
czaja Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Witam,Jeszcze njie wiem jak mi się kopie bo mam go dopiero od piątku a pogoda na kopanie do bani. Ogólnie najbardziej interesują mnie militaria II ww.
garret Napisano 12 Luty 2007 Autor Napisano 12 Luty 2007 czesc.masz racje Dominer.ja tez na kolorki ustawiam tryb jewerly.ale nie rozumiem do konca o co chodzi z ta skala 4 stopniowa na czulosc.moze mi ktos pomoze?o jakiej mocy te akumulatorki?1800amH?wczoraj zakopalem helm na pol metrze i na all metal sygnal byl na ace 150.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.