kriss Napisano 25 Październik 2003 Autor Share Napisano 25 Październik 2003 Miała być karczma a okazało sie stanowisko jakichś działek no własnie jakich??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 26 Październik 2003 Autor Share Napisano 26 Październik 2003 Jeśli chodzi o pytanie czy było ich wiecej to owszem trochę ich tam zostawiłem ,ale znacznie więcej tych mniejszych niby radzieckich,tylko skąd tam radzieckie???Stanowisko wydaje mi sie wrześniowe ale może sie mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 26 Październik 2003 Autor Share Napisano 26 Październik 2003 A i jeszcze dodam że na tej niemieckiej jest wizerunek jakby gapy(na scanie nie widac )a pod nią wybite Aam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 26 Październik 2003 Autor Share Napisano 26 Październik 2003 A to zdjecie w całej okazałosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 25 Październik 2003 Autor Share Napisano 25 Październik 2003 Miała być karczma a okazało sie stanowisko jakichś działek no własnie jakich??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 25 Październik 2003 Autor Share Napisano 25 Październik 2003 Tutaj scan bić na łuskach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Październik 2003 Share Napisano 25 Październik 2003 Ta łuska u góry to niemiecka łuska od działka przeciwlotniczego kalibru 20 mm. Jest ona chyba mosiężna (ewentualnie platerowana miedzią) i na takie łuski trafia się znacznie rzadziej niz na stalowe (przynajmniej u mnie).Przez kilka lat wykopałem dopiero koło 20 takich mosiężnych łusek ,no i pewnie około 1000 stalowych :)Ta łuska na dole jest radziecka ,a może być od wkm-u 12,7 mm ,ewentualnie od rusznicy ppanc. 14,5 mmZnalazłeś tylko te dwie ,czy było ich więcej?pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaliber Napisano 27 Październik 2003 Share Napisano 27 Październik 2003 Ta mniejsza to napewno radziecka 12,7mm .Od rusznicy 14.5 bylaby troche wieksza.A to ze obok siebie leza rzeczy z wrzesnia i 44/45 roku to chyba nie takie dziwne .pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
kriss
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.