Skocz do zawartości

Nowe zdjęcia 7TP - cz.III

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 380
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...
Napisano
7tpjw018, dotychczas znana lokalizacja to Majków Średni pod Piotrkowem.
Data podana na tym zdjęciu pewnie by się zgadzała (pierwszy utracony 7TP), ale co począć z miejscowością?
Przy okazji widać trafienie pod wieżą, które było raczej trudne do rozpoznania na poprzednich zdjęciach.
Napisano
Adres do aukcji tego 7TP: http://cgi.ebay.de/Foto-polnischer-Panzer-zerstoert-Dolisko-Polen-1939_W0QQitemZ280104230938QQihZ018QQcategoryZ15504QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Napisano
Wygląda na to, że była sofort kaufen". Niestety, ja też przegapiłem. Gdyby ktoś miał łącze, to może uda się ściągnąć lepsze fotki. I tu także prośba do Leszka: jeśli zapisałeś lepszą wersję niż można wstawić na forum, to poprosiłbym na priva: jotes25@op.pl :)

Pzdr,

jotes
Napisano
Fajna ta siódemka i ma ładny trójkąt do szybkiej identyfikacji. Na TKesach już takie widizałem na wozach pancernych też ale na 7tp nie kojaże jakoś
pszeoczyłem ? uswiadomcie
Napisano
macie jakieś informacje gdzie to zdjęcie mogło byc zrobione? na drowskazie widac cześć nazwy mijscowosci RAKOWIANY 6km
moze kolejne miejsce uda się namierzyc
Napisano
z tego co poszukałem to jest koło Nadarzyna przy trasie Katowice-Warszawa W latach II wojny światowej położony w sąsiedztwie gnębionej Warszawy na szlaku, po którym posuwała się niemiecka l Dywizja, Nadarzyn był jednym z punktów oporu wojsk polskich."

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie