Skocz do zawartości

Klamry Rosji Carskiej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 231
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Salve,

Czary mary - sam ich wszystkich nie mam - dlatego zbieram chociaz fotki abym wiedzial czego szukac i szybko identyfikowal je.
Skad jestem... poki co zostanmy ze buszuje na ziemi Wladcy Pierscieni - ale tam za bardzo takich klamer nie ma...

Pozdrawiam

Gandalf de Grey
Napisano
Czesio
A może by tak dodać nowy post Guziki Rosji Carskiej" dla przejrzystości.
Do Frozzera. Dziś go zmiętole. Zastanawiam się tylko co jest ciekawsze, patynka czy połysk ?

Pozdro
Mathew
Napisano
OK, nie chciałem przecież wiedzieć dokładnie gdzie szukasz... poza tym i tak nie mam czasu, żeby natychmiast tam pojechać i wyczesać Ci fanty,he,he
Fotki też dobra sprawa, nic tak nie ułatwia identyfikacji niż widok oryginału", rysunki w książkach pokazują najczęściej tylko typowe egzemplarze.
Napisano
Wczoraj pozyskałem do kolekcji carską klamrę piechoty sygnowaną cyrylicą KRANC WARSZAWA"
Czy to żadki egzemplarz? Pierwszy raz spotkałem się z tym producentem.
Pzdr.
Daniel
Napisano

Salve,

A tu przyklad Carskiej klamry Marynarki Wojennej z I w.s.
Panowie - kto da wiecej klamer? Czekam nadal na pokaz klamer o ktorych tylko slyszalem - tzn - klamry z lancami i z piorunami (odpowiednio kawaleria i lacznosc).

Pozdrawiam

Gandalf de Grey

Napisano
Trzeba zmobilizować oczkasa", to podrzuci jeszcze jakieś fotki. Gandalf - wiesz cokolwiek o producencie klamer, który synował swoje wyroby KRANC WARSZAWA? Oczywiście poza tym, ze nazywał się Kranc i był z Warszawy;-)
Daniel
Napisano
Witam
Czy dużo widzieliście klamer Grenadierskich z Armatami?Uważam że są bardzo ciekawe ! A może spotkaliście się z Grenadierską z siekierkami-To dopiero jest PIĘKNA klamra.
Postaram się w niedługim czasie coś ciekawego zamieścić-narazie brak możliwości technicznych.
Pozdrawiam
  • 1 month later...
Napisano

Salve,

Wracam do tematu - juz byla tu pokazywana - ale razem z inna. To klamra carskich spaerow/inzynierow. Prosze zauwazyc, ze jest ... bala. Na co tez zwracano tu uwage. Do tej pory nie spotkalem saperskich innych niz bialych - ale pewnie sa.
Czy kolega NIL moglby sie pochwalic swoja klamra z lancami, ktorych ma lub widzial 3?
Bylby to bardzo wazki temat do dyskuysji - tak jak podana ntutaj po raz pierwszy klamra poczciarzy.

Pozdrawiam

Gandalf de Grey

Napisano

Witam
Przedstawiam klamrę kolejowa.Może ktoś podpowie do którego
okręgu kolejowego należała ta klamra (dwie pierwsze litery na klamrze)

Napisano
c-zap. Sjewerno-zapadne żeleznyje dorogi. pn-zachodnie koleje. (okręg)
był podoby guzik:
http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=43186&id_forum=2&&sq=raned&wi=43207#43207
Napisano
do GANDALFA - klamra pocztowa", a raczej łącznościowa" była wojskowa, ale nie wykluczam, że mogę się mylić. Upewnię się i dam znać.
Pozdrawiam,
Daniel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie