danieloff Napisano 31 Październik 2003 Share Napisano 31 Październik 2003 Piękne rzeczy!!! Wszystkie sam trafiłeś? Prawdziwy z Ciebie czarodziej, Gandalf!!! A tak na marginesie - skąd jesteś?Pzdr.Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 31 Październik 2003 Autor Share Napisano 31 Październik 2003 Salve,Czary mary - sam ich wszystkich nie mam - dlatego zbieram chociaz fotki abym wiedzial czego szukac i szybko identyfikowal je.Skad jestem... poki co zostanmy ze buszuje na ziemi Wladcy Pierscieni - ale tam za bardzo takich klamer nie ma...PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 31 Październik 2003 Share Napisano 31 Październik 2003 CzesioA może by tak dodać nowy post Guziki Rosji Carskiej" dla przejrzystości.Do Frozzera. Dziś go zmiętole. Zastanawiam się tylko co jest ciekawsze, patynka czy połysk ?PozdroMathew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 31 Październik 2003 Share Napisano 31 Październik 2003 OK, nie chciałem przecież wiedzieć dokładnie gdzie szukasz... poza tym i tak nie mam czasu, żeby natychmiast tam pojechać i wyczesać Ci fanty,he,heFotki też dobra sprawa, nic tak nie ułatwia identyfikacji niż widok oryginału", rysunki w książkach pokazują najczęściej tylko typowe egzemplarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 31 Październik 2003 Share Napisano 31 Październik 2003 carska artylerii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 31 Październik 2003 Share Napisano 31 Październik 2003 i jeszcze jedna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 4 Listopad 2003 Share Napisano 4 Listopad 2003 Wczoraj pozyskałem do kolekcji carską klamrę piechoty sygnowaną cyrylicą KRANC WARSZAWA"Czy to żadki egzemplarz? Pierwszy raz spotkałem się z tym producentem.Pzdr.Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Listopad 2003 Share Napisano 4 Listopad 2003 To chyba ten od zatyczek na lufe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 4 Listopad 2003 Autor Share Napisano 4 Listopad 2003 Salve,A tu przyklad Carskiej klamry Marynarki Wojennej z I w.s. Panowie - kto da wiecej klamer? Czekam nadal na pokaz klamer o ktorych tylko slyszalem - tzn - klamry z lancami i z piorunami (odpowiednio kawaleria i lacznosc).PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 4 Listopad 2003 Share Napisano 4 Listopad 2003 Trzeba zmobilizować oczkasa", to podrzuci jeszcze jakieś fotki. Gandalf - wiesz cokolwiek o producencie klamer, który synował swoje wyroby KRANC WARSZAWA? Oczywiście poza tym, ze nazywał się Kranc i był z Warszawy;-)Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 4 Listopad 2003 Autor Share Napisano 4 Listopad 2003 Salve,Przykro mi ale nic nie wiem.Gandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczkas Napisano 7 Listopad 2003 Share Napisano 7 Listopad 2003 WitamCzy dużo widzieliście klamer Grenadierskich z Armatami?Uważam że są bardzo ciekawe ! A może spotkaliście się z Grenadierską z siekierkami-To dopiero jest PIĘKNA klamra.Postaram się w niedługim czasie coś ciekawego zamieścić-narazie brak możliwości technicznych.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczkas Napisano 7 Listopad 2003 Share Napisano 7 Listopad 2003 Witam .Zapomniałem dodać że klamra z firmą KRANC jest dosyć rzadkim sygnowaniem,zresztą tak jak NORBLIN.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 20 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2003 Salve,Wracam do tematu - juz byla tu pokazywana - ale razem z inna. To klamra carskich spaerow/inzynierow. Prosze zauwazyc, ze jest ... bala. Na co tez zwracano tu uwage. Do tej pory nie spotkalem saperskich innych niz bialych - ale pewnie sa.Czy kolega NIL moglby sie pochwalic swoja klamra z lancami, ktorych ma lub widzial 3?Bylby to bardzo wazki temat do dyskuysji - tak jak podana ntutaj po raz pierwszy klamra poczciarzy.PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 20 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2003 Salve,Dla porzadku rzeczy podaje jak wyglada tyl takiej klamry.Pozdrawiam Gandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 20 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2003 Salve,Jeszcze jedno. Do kolegi Danielofa - czy aby na pewno owa klamra poczty - byla wojskowa? Jak rozroznic wojskowa w tym przypadku od urzedniczej?Z szacunkiemGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczkas Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 WitamPrzedstawiam klamrę kolejowa.Może ktoś podpowie do któregookręgu kolejowego należała ta klamra (dwie pierwsze litery na klamrze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczkas Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 A może spotkaliście się z taką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczkas Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 A może z taką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczkas Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 A może z taką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 c-zap. Sjewerno-zapadne żeleznyje dorogi. pn-zachodnie koleje. (okręg)był podoby guzik:http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=43186&id_forum=2&&sq=raned&wi=43207#43207 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczkas Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 Dziękuję Mietkowi za rozszyfrowanie okregu.A może znacie ten skrót? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczkas Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 A może ten skrót?Pozdrawiam Boczkas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 do GANDALFA - klamra pocztowa", a raczej łącznościowa" była wojskowa, ale nie wykluczam, że mogę się mylić. Upewnię się i dam znać.Pozdrawiam,Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 BOCZKAS - uszczęśliwiłeś mnie tymi zdjęciami klamer kolejowych!!! Dzięki!Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.