Arek28 Napisano 3 Luty 2007 Autor Napisano 3 Luty 2007 Witam! mam pytanie?Koledzy na forum piszą ustaw na Custom i wytnij 3 kwadraciki od lewej Ok inny kolega pisze ustaw na Jewelery i wytnij 3 od lewej???A wiec jaka jest różnica?czy to nie to samo?Który tryb jest lepszy na monety? Za odp. z góry Dzięki!!!
bogdans Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 witam!Nie ma najmniejszego znaczenia w którym trybie wytniesz 3 kwadraciki od lewej (osobiście proponowałbym Ci jednak wyciąć tylko dwa). Kiedyś słyszałem teorię, że podobno wycięcie tych kwadracików w trybie allmetal skutkuje większym zasięgiem niż wycięcie tych samych kwadracików w innych trybach. Proscan wyjasnił mi na swoim forum, że teorię tą mozna włożyć między bajki.pozdrawiambogdans
karpik Napisano 4 Luty 2007 Napisano 4 Luty 2007 Dla jasności, gdy ustawisz tryb Jewelery to dwie pierwsze już są wycięte więc usuwasz tylko jedną od lewej. Pisanie o usunięciu 3 od lewej w tym trybie może być mylące.
igor02 Napisano 4 Luty 2007 Napisano 4 Luty 2007 WitamArek28 najlepiej na all metal wytnij te dwa kwadraciki i powinno być oki.Pozdrawiam
karpik Napisano 4 Luty 2007 Napisano 4 Luty 2007 Jeżeli wytniesz 2 pierwsze w trybie all to masz jewelery. Jeżeli wytniesz jeszcze jedną to masz z spokój. Te 5 możliwości dyskryminacji to tylko pomoc dla Nas.Pozdrawiam.
Arek28 Napisano 4 Luty 2007 Autor Napisano 4 Luty 2007 Ok dzięki!Czyli to wszystko jedno gdzie wytnę.pozostaje nam tylko ustawienie czułości(sensitivity)na zaśmieconym terenie np.4/5 kresek a pola np. 6/7? Bo ma MAX czyli 8 ponoć nie wskazane ze względu na stabilność pracy wykrywacza.?
karpik Napisano 4 Luty 2007 Napisano 4 Luty 2007 Im czulszy tym lepszy, tylko jeżeli musisz zmniejszaj czułość(wykrywki oczywiście bo Cię żona zostawi:)
kamamax Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 Najlepsza jest praktyka - ucz się wykrywacza - najpierw się nakopiesz, a póżniej już będziesz wiedział co do Ciebie mówi na danych ustawieniach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.